in , ,

Kanadában vendégszerepel a Szerelmem, Sárdy

Derzsi György
Derzsi György

Csak néhány napi gondolkodási időt kapott Derzsi György a kanadai felkérést követően. Egy sajnálatos adminisztratív hibának köszönhető ugyanis, hogy megnyílt a lehetőség a kiutazásra, a kérdésben pedig gyorsan kellett dönteni. A nagysikerű zenés naplót végül négy helyszínre, Torontóba, Calgaryba, Montrealba és Lethbridge-be sikerült lekötni, de több egyeztetés még folyamatban van.

– Nagyon jó az együttműködés kollégám, Derzsi György és a színház között. A színház adta meg annak idején a lehetőséget arra, hogy új műfaj teremtődjön. Talán leginkább az operett és a dráma közé sorolható ez az egyszemélyes műfaj, ahol kihasználjuk Gyuri kivételes énekesei és színészi képességeit. Az előadást nagy sikerrel játszották Magyarországon, és eljutott a híre Belgiumig és Svédországig is, a könnyű utaztathatóság miatt pedig benne volt az esély, hogy a tengerentúl is bemutassák.

A meghívás a tavalyi amerikai körút folytatásának is tekinthető, amikor a Cervinus Teátrum tagjainak közreműködésével a János Vitéz keresztmetszetét mutatták be Amerikában.

– Nagyon izgatott vagyok, mert hirtelen történt minden – mondja már a repülőtér felé tartva a főszereplő. Az első előadás péntek este lesz Torontóban, majd több nagyváros következik. A meghívás a Kanadai Magyarok Szövetségének köszönhető, ami nagy öröm, mert régi vágyam volt Belgium és Svédország után a tengerentúl is bemutatni a Sárdyt.

Beszélgetésre is csupán alig néhány perc maradt, mert időközben megérkezett budapesti úti céljához. Mielőtt letette a telefont, sietősen még annyit elárult, nagyon kíváncsi, hogy a kinn élő magyarok vajon hogyan fogadják az egykori ünnepelt filmcsillag sajátos látásmódú, megható történetét.

A teátrum művészeti igazgatója elmondta, a tengeren túli fellépés egyik fontos kritériuma az utazhatóság. Ennek ellenére arra törekszenek, hogy a Holle anyót, a Csodaszarvast és a Lili bárónőt is minél szélesebb közönségnek mutassák meg. Legutóbbi felkérésük pl. Szlovákiába, az eperjesi Záborský színházba szól, ahol karácsony előtt debütál a Holle anyó.

Vélemény, hozzászólás?

Iskolánkban hagyomány már a kilencedikesek „beavatása”

1,3 millió euró támogatású fejlesztés fejeződött be a HAKI-ban