Connect with us

Cervinus Teátrum

Karácsonyváró alkotókör: A saját kezűleg készített ajándék öröme

A modern technikákat a klasszikussal vegyíti minden évben a Cervinus Teátrum. Előrelátóan a nagy ünnepi hajtást megelőzve, most is november végén várta az alkotni vágyókat. Nem meglepő módon, a kizárólag hölgyekből felsorakozó lelkes közösségek minden hétköznap más-más karácsonyi apróságot készíthettek.

A teátrum berkeiben működő klubok közül többen vállaltak egy-egy estét, így népszerűsítve a saját tevékenységüket. Hétfőn a Gyöngyös Klub segítségével karácsonyi csillagok készültek, kedden a „roll craft” technika alapján, a résztvevők egyszerű WC-papír gurigából varázsoltak mécseseket az asztalra. A hét közepén Kisné Szalai Edina kreatív varró várta az érdeklődőket. Megszokottan ezúttal is a rongyos zsák mélyére nyúlt, és megmaradt anyagdarabokból egyedi kopogtatókat és ajtódíszeket font az érdeklődőkkel.

– Most épp a kidobásra szánt PET palackokat hasznosítjuk ékszerekként – avat be Kugyeláné Décsei Mónika a csütörtöki program részleteibe. Nagyon ötletes és modern ajándéktárgyakat készíthetünk úgy, hogy először a meglévő alapanyagból különböző formákat vágunk ki. A hópihe, virág és csillag alakzatok széleit gyertyával vagy öngyújtóval körbeégetjük, összevarrjuk, és már kész is egy fülbevaló, gyűrű, hajcsat vagy akár egy fantáziadús medál.

Hozzátette, idén sokkal kevesebben vették a fáradságot a készülődésre, aminek több oka lehet. Egyrészt az év végi hajtással magyarázza, ami begyűrűzik advent időszakába is, de jó esetben az is előfordulhat, hogy az ünnepi hangolódás megmarad a négy fal között, a családokban.

Az érkezésünkkor történő szellőztetés tehát nem a novemberi jó időnek, csupán a füstjelzőnek szólt, mert félő volt, hogy előbb-utóbb érzékeli az öngyújtó keltette füstöt. Szerencsére a tűzoltóknak ezúttal nem kellett feleslegesen a helyszínre érkezniük, és az ÖKO-ékszerekből is egyre több készült el.

– Azért szeretek jönni, mert mindig tanulunk valami új, érdekes dolgot – mondja Turóczi Rudolfné Ani, aki évek óta rendszeres résztvevője ezeknek az alkalmaknak. Idén már harmadjára jöttem, fűztem gyöngyöt, csináltam gyertyatartót, és még nincs vége a hétnek.

Az újdonságokat többen hasznosítják is. Az egyik ügyes kezű alkotó pl. egyébként az idősek klubjának dolgozója, és annyira megtetszett neki a fonott koszorú, hogy ígérte, hamarosan az klubtagok körében is megismerteti a „receptet.”

A Cervinus Teátrum azokra is gondolt, akik idő vagy kézügyesség híján nem tudtak eljönni. December 6-án és 13-án apró ajándékok vásárával hangolódnak az ünnepekre, 19-én pedig a szokásos Karácsonyi Jótékonysági Vásárnak szolgál helyszínéül.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor) Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor)

Van A, B, C, sőt D terv is

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect