in , ,

2016-ban is köszöntötték a város korábbi eredményes sportolóit és a sportvezetőket

2016 díjazottjai
2016 díjazottjai

Hagyományosan január elején köszöntik a város sportvezetőit a város vezetői. Így történt ez kedd délutánján is, amikor a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. étkezőjébe hívták az egyesületek képviselőit, hogy köszönetet mondjanak munkájukért. Az eseményt Szirony Pál one man showja nyitotta. Tételesen végigvette a szarvasi egyesületeket, vezetőiket, eredményeiket. Tette ezt olyan szironypacsisan, amivel még több vidámságot vitt az amúgy sem hivatalos légkörbe.

– A 2015-ös esztendőben fantasztikus eredmények születtek. Ehhez az kell, hogy olyan elkötelezett vezetők legyenek, amilyenek önök is, – mondta Hodálik Pál alpolgármester Szirony Pál felvezetője után köszöntőjében. – Ha nincs egy elkötelezett vezető, aki csinálja, akkor elhalnak ezek a dolgok, és talán ezek az egyesületek, amiket önök vezetnek, irányítanak, teszik ezt minden nap szívvel-lélekkel, azért olyan eredményesek, mert önök még ott állják a sarat, teszik azt minden nap, és ebben dolgoznak.

Visszaemlékezett arra az időre, amikor Szarvas megkapta a nemzeti sportváros címet, amitől kezdve a város minden évben –tavaly kb. 40 millió forinttal– támogatja a szarvasi sportot. Biztosította a sportvezetőket, hogy a jövőben sem fogják kevésbé támogatni az egyesületeket.

– Én bízok abban, hogy jön az olimpia, hátha az olimpiáról is szarvasi nevelésű sportolók valami jó kis érmet meg tudnak csípni, és még büszkébbek lehetünk rájuk mindannyian Szarvason – fejezte ki reményét alpolgármesterünk.

Hagyományosan ilyenkor serleggel jutalmazzák azokat a korábbi sportolókat, akik aktív pályafutásuk után edzősködtek korábbi egyesületüknél. Az idén 10 hajdani sportolót, három kosárlabdázót, három kézilabdázót és 3+1 labdarúgót, atlétát szólított ki Boross Bence.

Ők tízen, Kurilláné Frankó Anna kosárlabdázó, Dombovári Zita kosárladázó, Szuhajné Elefánty Marica testnevelőtanár, kosárlabdázó, Mátyásné Hegedűs Rozália kézilabdázó, Szabó Terézia kézilabdázó, Tiba Józsefné kézilabdázó, Durucskó Péter labdarúgó, Gulyás Zoltán labdarúgó, Somogyi János labdarúgó, Terhes Tibor atléta, labdarúgó vehették át a város elismerését jelképező serlegeket.

Vélemény, hozzászólás?

Iskolások a Körös jegén

Január 6.: Jégkereszt napja Szarvason

Szabó Zsolt államtitkár (NGM) és Krivik Viktor

Szarvast is díjazták mint az Európai Mobilitási Hét egyik legjobb szervezőjét