Connect with us

Szarvas

Ételosztással nyitott és zárt az ökumenikus zimahét

2011-ben volt először teljes imahét, amin már gyűjtést is rendeztek, emlékezett vissza a kezdetekre Lázár Zsolt evangélikus esperes a vasárnapi ételosztás előtt. Az idén csak ökumenikus zimahétként emlegették, mert az imasorozat elején beütöttek a mínuszok, de a hét végére már engedett a szorításból a tél. Az imahetet záró ételosztás idején éppen csak fagypont alatt volt a hőmérséklet.

Az ökumenikus imahetet ételosztás nyitotta és zárta. A nyitóalkalomkor 800 adag székelykáposztát főztek az evangélikus gulyáságyúban, amit a karácsonyi istentisztelet offertóriumából finanszíroztak, míg a záró napi babgulyást pedig a hét perselypénzeiből. Abból, amit a katolikus, a két evangélikus és a református gyülekezetek adtak össze. Egy-egy ilyen főzés költsége 130 ezer forint körül mozog, árulta el Lázár Zsolt. Örömét fejezte ki, hogy az ételosztásoknak volt egy olyan hatása is, hogy azok közül, akik a gulyáságyúnál sorban álltak, sokan elmentek az istentiszteletekre is.
Igaz, az imahétnek vége, de tovább folytatódik a tartós élelmiszerek és a ruhaneműk gyűjtése.

– Elmondtuk már, hogy jó buli jót tenni. Ez a mostani évnek az akciója, hogy szeretnénk azt, hogy ha az emberek számára természetes és nagyon jó dolog lenne, ha a másik emberen segítene. Nem kell mindent természetesen felvenni videóra. Ez inkább a jótettre hívná fel a figyelmet, meg a mintákat mutatja, hogy hogy tudunk segíteni. Nagyon sokan vannak, akik nagyon szépen, csendben teszik a jót és segítik a másik embert. Talán az a többség, de fontos, hogy felhívjuk az ilyen akciókon keresztül a embereknek a figyelmét, hogy bizony fontos a jócselekedet, fontos az, hogy ha van lehetőségünk a másik emberen segítsünk. Erről szól a mostani akciónk is – mondta Lázár Zsolt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect