in , ,

Szakmai nap a GFF gyakorlóóvodájában

​2016. április 7-én módszertani szakmai nap került megszervezésre a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóóvodájában, amelynek fókuszában a külső világ tevékeny megismerése nevelési terület állt, illetve a tehetséggondozás jó gyakorlata az óvodai csoporton belül. Szalbotné Kovács Mária szakvezető óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus, az óvodai csoporton belül folyó egyénre szabott, differenciáló pedagógiai munkát mutatta be, a tehetségígéretek gondozásának mindennapi gyakorlatát. A bemutatót intézménylátogatás és foglalkozás elemzés követte.

A szakmai napon a Gyakorlóóvoda vendégül látta Tiszakécske város óvodáinak nevelőtestületeit, illetve szakmai delegációját. A megvalósuló hospitálási alkalom egyhetes programsorozat részeként került megvalósításra, amelynek első elemeként 2016. április 4-én a Tiszakécskén megrendezett Szakmai napok konferencián előadást tartott​ “Újratöltve” – a pedagógus szerepe a tehetséggondozásban címmel, Bíró Gyula igazgató, f.tanársegéd, szaktanácsadó, és “Tehetségígéret az óvodában” címmel Lestyán Erzsébet f.tanársegéd, gyakorlati képzésvezető.

A Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézménye kiemelt prioritásként kezeli a pedagógus közösségek szakmai/módszertani támogatását, a minél korszerűbb gyakorlati ismeretek oda- vissza cseréjét, hogy a pályára lépő pedagógus hallgatóink piacképes tudással, jó elméleti és gyakorlati ismeretetekkel kezdhessék meg hivatásuk gyakorlását.

A Gyakorlóintézmény következő szakmai napja 2016. májusában kerül megrendezésre, külső hospitáló csoport fogadásával, saját programfejlesztésének bemutatásával és elemzésével.

Sz.Zs.

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/160412gff.

Vélemény, hozzászólás?

Posztolj verset: Versfát állítottak a költészet napja tiszteletére

Tusjak Tamás tájékoztatója a közgyűlésen

Tusjak Tamás: Nagyon pozitív és nagyon jó a megítélésünk