in , ,

Diákok napja a Székelyben

Iskolánk – a GYSZC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma – diáknapi programsorozata április 13-án este kezdődött az éjszakai akadályversennyel, amelyre az idén 16 csapat nevezett be, és teljesítette az Erzsébet Ligetben a játékos, ügyességi feladatokat.

Április 15-én tanítás nélküli munkanap keretében az iskola udvarán folytatódtak a programok. Az éjszakai akadályverseny csapatainak egy akadálypályát kellett leküzdeni, amely első látásra többeknek ijesztőnek tűnt, de a verseny végére mindenki megbarátkozott a kúszós-mászós-célbalövős-futós feladatokkal.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva az idén is meghirdetésre került a főzőverseny, most babgulyást kellett készítenie a vállalkozó 14 csapatnak. Az elkészült ételeket Gombár Györgyné, Boros Bence és Povázsay Mihály – mint a zsűri elnöke – értékelte. Kiemelte a jó kezdeményezést, a főzés örömét. Az összes bogrács hamar kiürült, a kiéhezett osztálytársak remek étvággyal fogyasztották el az elkészült ételt.

Azok a diákok, akik nem a bográcsok körül forgolódtak darts és asztalitenisz versenyben mérhették össze tudásukat. Eckert Péter iskolánk jelenlegi, és Papp Zsolt iskolánk volt diákja színvonalas bemutatót tartott az udvaron felállított sreet work pályán. Fiúk és lányok elismerő tapsokkal jutalmazták az akrobatikus mozdulatokat, és a gyönyörűen kidolgozott izmokat.

Az internetes szavazáson megnyert kemence egész délelőtt füstölt, és folyamatosan sült benne a kenyérlángos. A különböző feltétekkel elkészült finomságot mindenki megkóstolhatta, amelyet Sonkolyné Aszódi Zsófia szülő segítségével az iskola pedagógusai készítettek el.

A Teaházban különböző ízű teákat ihatott az, aki megszomjazott a feladatok teljesítése után a nagy melegben. Az udvari programokat iskolánk énekkara és diákjai produkcióikkal tették még színesebbé, ami a Diáknapi „Ki Mit Tud?” keretein belül zajlott.

Az aulában bárki megtekinthette a szebbnél szebb rajzokat, festményeket, hiszen a diáknapi programunk egyik része a „KÉP”-ben vagyok című rajzkiállítás volt. Igaz nem az iskolánk profilja a képzőművészet, de több fiatal szívesen, változatos technikákkal készít színvonalas, kifejező képeket. Szintén az aulában mutatták be Erasmus + pályázaton részt vett diákok portugáliai élményeiket színes fotók segítségével.

Mielőtt a focibajnokság megkezdődött volna a sportcsarnokban a délelőtti programok eredményhirdetéssel, értékeléssel zárultak.

A programok, feladatok érdekesek voltak, igazi közösségépítőek. Az éjszakai akadályversenyen és a Diáknap folyamán nagyon jó volt a hangulat, mindenki nagyszerűen érezte magát. Ez a résztvevők – diákok, pedagógusok, szülők véleménye.

A kitartóak még végig szurkolhatták 7 csapat küzdelmét a focibajnokság keretén belül. A mérkőzések izgalmasak, sportszerűek voltak. Ezúton is köszönjük Nyári Mihály és Oravecz József segítségét a mérkőzések levezetéséért.

A diákönkormányzat tagjainak nem kis feladat volt a kétnapos program megszervezése, hiszen több száz diáknak kellett élményekkel teli elfoglaltságot nyújtani, ami a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült.

Csatai Edit / a DÖK elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Egyre több gyermek születik Békésszentandráson

Megették a gyulai várat Szarvason