in , ,

Hagyományok citerán

Iskolánk, a Trefort Ágoston Általános Iskola az idei tanévben is részt vesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Nemzeti Tehetség Program pályázatán, mely a köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programokat támogatja.

Iskolánkban ősztől a citeraszakkörön belül 2 csoportban valósult meg a fejlesztés. A 20-20 órás foglalkozás keretében a legtehetségesebb gyerekek dunántúli népdalokkal és díszítési elemekkel ismerkedtek. A tél folyamán szakértő segítségével került bemutatásra a nyomó használata, a hagyományőrző citerajáték legelterjedtebb játékmódja.

A pályázat színes programválasztásra adott, ad lehetőséget: Tavasszal 1 napos program keretében Budapestre utaztunk, ahol az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár gyermekprogramjait tekinthettük meg.

A nyári 3 napos tehetséggondozó szaktábort a tanévzárót követő napokban szervezzük, ahol 2 csoportban, szakértők által történik majd az oktatás. A tábor Örménykúton lesz megrendezve és teljes ellátást biztosít. Lazító program keretében kézműves és mozgásos tevékenységgel színesedik a citeraoktatás, melynek színvonalát új hangszerek beszerzése növel.

Köszönjük a pályázati lehetőséget és citerásainknak a szorgalmas munkát!

Emese néni

Vélemény, hozzászólás?

Amit az igazi Indiana Jones-okról tudni kell

Furár fejesét itt még hárítja Szász

Dévaványa elleni győzelmünkkel zártuk a szezont