in , ,

Többszörös túljelentkezés a musicalválogatáson

Két napon keresztül zajlott a szereplőválogatás, ahol minden idők egyik legsikeresebb hazai musicaljébe, a Valahol Európában c. produkcióba kerestek gyermekszereplőket. A Cervinus Teátrum legújabb bemutatójának középpontjában elhagyatott fiatalok állnak, akik a nagy világégést követően hontalanul, árván csatangolnak, a túlélésért küzdve pedig fosztogatásra kényszerülnek. A színpadon a suhancokat mintegy húsz fő személyesíti meg, akiket a színház meghallgatás útján választ ki. Az első fordulóra május 21-22-én került sor, amikor közel száz jelentkezőt hallgatott meg a szakmai zsűri.

– Hatalmas volt az érdeklődés. 10 és 18 óra között, tíz perces váltásokban, megszakítás nélkül zajlott a casting. Rengeteg tehetség volt közöttük, ezért kénytelenek voltunk nagyon szigorúak lenni. Így is 50 gyerek jutott tovább a második körbe, akikből végül húszat választunk ki – summázza a tapasztalatokat Varga Viktor rendező.

A résztvevőknek egy szabadon választott prózát vagy verset és egy dalt kellett prezentálniuk, emellett pedig a zsűri az improvizatív képességeikre is kíváncsi volt.

– A legmeglepőbb számomra a felkészültségük mellett az volt, hogy többen közülük semmiféle zenei képzettség nélkül úgy énekeltek, mint bármelyik gyerek világsztár. Ellenben szomorúan vettük tudomásul, hogy ezek a lurkók különböző délutáni foglalkozások miatt nem járnak énekórára vagy tanulnak hangszeren, pedig egy igazi kincs van a torkukban – számol be a szereplőválogatásból levont, ambivalens érzéseiről.

Varga Viktor elárulta, két főszereplő-jelöltre is akadtak, akiknek már csak a következő nagy próbatételt kell sikerrel venniük. Az egyikük szarvasi, a másik pedig Kétsopronyból érkezett, és első körben már elkápráztatták a határaikat feszegetni próbáló zsűritagokat.

Az előttük álló próbafolyamatról szólva elmondta, bár nem lesz egy sétagalopp, mindvégig arra fog törekedni, hogy a gyerekek ne munkaként, hanem játékként éljék meg a színházat. Ehhez a drámapedagógia eszközeit hívja segítségül, különböző technikát alkalmazva ismerteti majd meg a színészpalántákkal a színházművészet rejtelmeit.

A június 12-i második fordulón a ritmusé és a koreográfiáé lesz a főszerep. Magyari László és Csasztvan András, a darab koreográfusai egy egyszerűbb mozdulatsort és ritmusgyakorlatokat tanítanak be a továbbjutóknak, a délután során pedig kisebb jelenetekben kell helyt állnia a vállalkozó kedvű csapatnak. Aki pedig talpon marad a nyolc órás megmérettetésen, elnyeri méltó jutalmát, a világot jelentő szarvasi deszkákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az égiek is áldásukat adták a felújított Középhalmi Idősek Klubjára

Biztosan meg fog valósulni a Hunyadi-Kálvin-Szentesi út teljes felújítása Szentandráson