in , ,

Kuli István megszerezte második, Dombvári Bence harmadik aranyát

Dombvári Bence harmadik aranya után nyilatkozik
Dombvári Bence harmadik aranya után nyilatkozik

Miután előfutamát és az elődöntőt megnyerte, első helyen futott be a mai K1 200 méteren is Kuli István. Szorosan a nyomában érkezett a célba párosbeli társa, Valentin Kirkov. Ezzel a fiatal szarvasi kajakos mindkét számot amiben elindult, megnyerte.

Bogár Gábor a hatodik helyen futott be K2 1000 méteren, Bodonyi Dóra a hetediken K2 500-on. Homonnai Luca megnyerte előfutamát majd megnyerte a K1 Női Ifjúsági U17-U18 200-as döntőjét is.

Dombvári Bence behúzta a harmadik győzelmét is, ezzel bebizonyította, hogy akár három számban is tud indulni egy világversenyen. Nem lehet úgy odaállni egy K2-höz, hogy megvan, jelentette ki harmadik, ezúttal Hufnágel Tiborral K2 1000-en aratott győzelme után Dombvári Bence a magyar tévé riporterének.

– Nem lehet tudni, mikor van valami meglepetés mint például most a Gacsal-Somorácz páros, akik úgy nyomták le, hogy már megint csak néztem, hogy mi ez a taktika, mint amit Kopasz Bálint is ment egyesben – mondta. – Már megint sikerült meglepniük, és ezek miatt a momentumok miatt nem állhat oda az ember, hogy biztosan jön a papírforma és nem kell odaállnunk szétlőni és csak hozzuk a pályát. Ha elindul az ember mellett valaki és megy egy maxos ötszázat, akkor nem tudja azt hozni, amit eltervezett, nem tud egy olyan időt jönni, hogyha azt mondom időben, hogy 3:10, amivel egy szélcsendes pályán nyerni tud, elindulnak így melletted és behúzzák alánk a vizet, azt nem szabad hagyni és el kell indulni az első ötszázon, viszont attól rosszabb lesz az egész idő, ezért feljöhetnek mellette olyan versenyzők, akik viszont nem kaptak azoktól vizet, vagy esetleg beültek nekik vízre. Ez egy ilyen futam volt, ilyenre számítani kell – mondta Dombvári Bence a futamról, aki bevallotta, hogy nem maradt túl sok ereje az utolsó százra.

– Nem számítottam arra, hogy mindhárom számot behúzzuk – vallotta be a közmédia riporterének arra a kérdésre, hogy ez volt-e a tökéletes hétvége, majd hozzátette, reméli, hogy sikerült meggyőzni a szövetséget arról, hogy el tud indulni három számban az olimpián.

Vélemény, hozzászólás?

Bukovinszky Béla

Közel duplájára nőtt a vendégéjszakák száma az elmúlt években

100 labdát kaptak az ovisok gyermeknapra