in , ,

Már csak négy évet kell arra várnia Szarvasnak, hogy olimpiai bajnoka legyen

Dombvári Bence két oldalán korábbi és jelenlegi edzője, Nyerges Attila és Kiss István
Dombvári Bence két oldalán korábbi és jelenlegi edzője, Nyerges Attila és Kiss István

Ma kiderült, amit már a múlt héten is sejteni/tudni lehetett, hogy Dombvári Bencét érték doppingvétségen. Sajnos 2016-ban nem lesz Szarvasnak olimpiai bajnoka. Ha Bencének nem veszi el a kedvét ez az ügy, már csak négy évet kell várni, de lesz. Lehet, hogy nem magyar színekben, de Szarvasnak lesz. Ha 120 évet kibírtunk, ezt már féllábon is kibírjuk.

Bence három kvótát szerzett a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán. Lehet, hogy csak kettőt kellett volna. Vagy egy is elég lett volna. Akkor mehettek volna azok, akiknek “eredetileg is kellett volna”, ráadásul alanyi jogon. Nem így. Mennyivel jobb érzés lett volna. Persze ez csak feltételezés.

Stanozololt mutattak ki a mintájában, amit a duisburgi verseny után, a szegedi olimpiai válogatón vettek tőle. Érdekes, hogy a duisburgi mintája negatív volt. Érdekes, hogy stanozolollal, amit Ben Johnson óta minden második pisoir hang és fényjelzéssel ismer fel.

MTI: A MACS és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte Dombvárit, s korábban minden mintája negatív lett – áll az MKKSZ közleményében. A 23 éves Dombvári Bence – aki tavaly eltiltást kapott, mert egy versenyen kívüli ellenőrzés során kokaint találtak a szervezetében – 2015 augusztusa óta minden hazai versenyén győzni tudott és idén májusban olimpiai kvótát szerzett a duisburgi pótkvalifikációs viadalon is.

Már mindegy. Kivárjuk azt a négy évet. Reméljük, hogy nyugdíjba megy néhány sportvezető! Ugyanakkor szolgálati közleményként felhívjuk a figyelmet, hogy a hölgyek 40 év munkaviszony után kérhetik a nyugdíjazásukat.
A teljes MTI hír:

A kajakos Dombvári Bence doppingmintája lett pozitív június 9-én, a második olimpiai válogatóversenyen – közölte kedden a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).

Az MKKSZ azonnali hatállyal felfüggesztette a riói kvalifikációt kiharcoló sportoló versenyzési engedélyét, a hivatalos doppingeljárást pedig a Magyar Antidopping Csoport (MACS) indítja meg rövidesen. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren.

Az MKKSZ egy hete jelentette be, hogy egy minta pozitív lett a második olimpiai válogatóversenyen levettek közül, de akkor a nevet a vétkes, Dombvári kérésére még nem hozhatták nyilvánosságra. Szintén a sportoló kérte a B próba elvégzését, de ez a vizsgálat ismét kimutatta szervezetében a stanazolol nevű anabolikus szteroidot.

Az MKKSZ hangsúlyozza: az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság közös doppingellenes célkitűzései mentén rendszeres tesztelésnek vetik alá saját sportolóikat. Az olimpiai felkészülés során a szövetség megrendelésére a MACS eddig 70 doppingvizsgálatot végzett el, ezek között egy pozitív mintát talált.

A MACS és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tavaly május óta összesen 45 alkalommal ellenőrizte Dombvárit, s korábban minden mintája negatív lett – áll az MKKSZ közleményében. A 23 éves Dombvári Bence – aki tavaly eltiltást kapott, mert egy versenyen kívüli ellenőrzés során kokaint találtak a szervezetében – 2015 augusztusa óta minden hazai versenyén győzni tudott és idén májusban olimpiai kvótát szerzett a duisburgi pótkvalifikációs viadalon is.

Az MKKSZ közölte: az eljárás lezárultáig további nyilatkozatot ebben az ügyben nem tesz. Egyúttal hozzáteszi: a férfi kajak szakágban az olimpiai válogatás a Storcz Botond szövetségi vezetőedző által már az ügy kirobbanása előtt meghatározottak szerint zajlik tovább. Ennek megfelelően a végleges olimpiai csapat összetételére a vezetőedző a csütörtöki négyes válogató eredményei alapján fog javaslatot tenni. A javaslat elfogadásával kapcsolatban az MKKSZ elnöksége jövő hétfőn hozza meg végleges döntését.

Egy éven belül Dombvárié a harmadik doppingügy a kajak-kenu sportágban: tavaly júliusban a kajakos Kucsera Gábor bukott meg egy válogatóverseny után az MKKSZ drogtesztjén, majd idén tavasszal kiderült, hogy az ugyancsak kajakos Dudás Miklós szervezetében tiltott hormonkészítmény nyomaira bukkantak a tavalyi Európa Játékokon leadott mintájában.

slr \ sag
MTI 2016. július 12., kedd 12:59
Budapest, 2016. július 12., kedd (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Három angyalföldi ember drámája

Dr. Melis János

Dr. Melis János: Amikor elkezdtem Szarvason dolgozni, olyan volt, mintha hazaértem volna