in , ,

Kettő az egyben: Gyakorlósok kalandjai Angliában

Iskolánk diákjai június végén hosszú hónapok óta várt 8 napos angliai buszos kiránduláson vettek részt.

Utunk során Németország déli részén megtekintettük a festői környezetben álló Walt Disney-t is megihlető mesebeli Neuschwanstein és Hohenschwangau kastélyt, illetve eljutottunk Berchtesgaden vidékének történelmi kilátóhelyére, a Sasfészekbe is.

Komppal keltünk át a La Manche csatornán. A nyílt fedélzeten, a szeles időjárás ellenére tiszta, gyönyörű kilátásunk volt. Félúton látszottak még Franciaország partvidékei és már a doveri sziklák is. Első angliai utunk a jellegzetes angol városkába, Canterburybe vezetett, ahol megcsodálhattuk a különféle építészeti stílusokat magába foglaló, hatalmas katedrálist, amely nagyon híres zarándokhely.

A hét során rengeteg izgalmas és világhíres helyet kerestünk fel.

A fővárosban a Westminster negyed nevezettességeivel ismerkedtünk először: a Big Ben, a híres Westminster Abbey, a miniszterelnöki rezidencia (10 Downing Street), a Buckingham Palota, a Piccadilly Circus vagy éppen a mókusokkal teli St. James Park.

Ellátogattunk a világhírű Madame Tussaud’s Panoptikumba, ahol mindenki készíthetett egy közös fotót kedvenc ismert emberével. Itt nem csak a hírességek viaszból készült szobrait nézhettük meg, hanem részt vettünk egy angliai időutazáson, régi taxiban ülve, majd egy 4D-s filmet néztünk meg, melyben Marvel szuperhősei megmentik a királynő palotáját és Londont.

Megtekintettük a világszínvonalú természettudományi gyűjteményt bemutató Natural History Museum-ot, ami kétségkívül hatalmas élmény volt. Azonban az idő szűkében nem volt lehetőségünk az egészet felfedezni. A múzeum sajátossága, hogy rendkívül interaktív.

A másik világhírű múzeum, amelyben tiszteletünket tettük, a British Museum, mely páratlan gyűjteménnyel rendelkezik.

A hatalmas múzeumok bejárása közben volt lehetőségünk a londoni bevásárló utcák legnagyobbikára is eljutni. Az Oxford Street lenyűgöző méreteivel és sokszínűségével párját ritkítja Európában.

Ültünk a London Eye óriáskeréken is, ami csodálatos panorámát adva még jobban elvarázsolta a gyerekeket. Ez a program kiegészülve egy négydimenziós moziélménnyel kétségkívül a nap fénypontja volt.

Utolsó londoni napunkon a Tower Bridge-ben és a Towerben őrzött koronaékszerekben gyönyörködtünk.

Mindent láttak diákjaink Londonból, amit eddig csak a televízióból vagy a könyvekből ismertek, földrajzi-, történelmi-, művészeti ismereteket szereztek és nem utolsó sorban próbára tehették meglévő angol nyelvtudásukat.

Hazafelé tartó hosszú utunk során egy napot Párizsban töltöttünk, ahol megnéztük a város nevezetességeit – Eiffel torony, Sacre Coeur Bazilika, Notre-Dame, Louvre – hajóztunk a Szajnán és megérezhettük a labdarúgó EB hangulatát.

Azt hiszem, minden további nélkül jelenthetem ki, hogy minden résztvevő szívesen megismételné ezt a kirándulást, ha tehetné, mert nehéz elszakadni egy olyan helyről, ahol valóban jól érzi magát az ember.

Külön öröm volt számomra, hogy diákjaink az iskolában szerzett nyelvtudásukat sikeresen kamatoztatták.

Tolnai Tímea nyelvtanár

Vélemény, hozzászólás?

Lyukasóra a víz felett

Sköcök

Már keresik az új néptáncpedagógust