in , ,

Felvidéki diadallal zárult a Magyar Örökség Kupa

A Felvidék csapata nyerte a Magyar Örökség Kupát
A Felvidék csapata nyerte a Magyar Örökség Kupát

A Felvidék labdarúgó-válogatottja sikerével zárult szerdán kora este Szarvason az első alkalommal kiírt Magyar Örökség Kupa döntője. A fináléban az északi együttes az utolsó percben szerzett találattal győzte le az esélyesebbnek tartott Délvidéket, amelyet olyan ismert hazai játékosok is erősítettek, mint a vasasos Könyves Norbert, vagy a Dabason játszó, 210 centire megnőtt Takács Kornél.

Mivel a torna egyben selejtező is volt, a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) következő világeseményére, a győztes felvidéki válogatott lehet ott a szervezet következő nagy seregszemléjén 2018-ban. A győztesnek járó díszes trófeát az olasz származású Alberto Risicio, a ConIFA európai igazgatója, illetve Wenczel Kristóf, a ConIFA alelnöke nyújtotta át a felvidéki csapatkapitánynak, Mészáros Bálintnak.

A torna harmadik helyéért lejátszott kora délutáni mérkőzés ellentétes félidőket hozott. Kezdetben a Kárpátalja játszott fölényben, a szünet viszont jót tett a székelyföldieknek, akik dominálták a második 45 percet és a végén szerzett találattal sikerült kiegyenlíteniük. Az észak-keleti együttes pontosabban célzott, mint hétfőn a Felvidék ellen, és 5:3-ra megnyerte a büntetőpárbajt.

Sándor István: – Nyerni jöttünk, de a harmadik hely is dicsőséggel tölt el bennünket. Kárpátaljai magyar vagyok, ha hívnak Magyarországról, megyek és segítek, a haza mellett a labdarúgás szeretete is összeköt bennünket!

Kárpátalja–Székelyföld 2–2 (2–1) – 11-esekkel 5:3
Vezette: Sechna.

Kárpátalja: Ovszijenko – Lomaha, Antal, Mica, Vajda A., Svedjuk, Vaskeba, Vajda S., Barta, Csonka, Repljuk. Játszott még: Dávid, Meskó. Szövetségi kapitány: Sándor István, Bilák János.

Székelyföld: Klein – Rózsa, Lőrincz, Silion, Gazda, Szőcs Lóránd, Ilyés, Csűrös, Szőcs László, Vékás, Bajkó. Játszott még: Szakáli, Demjén, Mánya, Casuneanu. Szövetségi kapitány: Jakab Zoltán.

Gólszerző: Csonka, Vajda S., ill. Vékás, Szőcs László.

A döntőben a felvidékiek egy jogos 11-esből szereztek vezetést a mérkőzés elején. A folytatásban is uralták a játékot, noha komoly gólhelyzetet nem tudtak teremteni. Szünet után fordult a kocka: az 53. percben Nagy Zoltán találata visszahozta a délieket a mérkőzésbe. Nagy hajrába kezdtek, sorra alakították ki a lehetőségeket, a mérkőzés slusszpoénját azonban az északiak jegyezték, akik a 90. percben egy kontrát eredményesen fejezve be, elhódították az első alakalommal kiírt serleget.

Molnár László: – Mindkét mérkőzés nagyon nehéz volt, tulajdonképpen nem tudtunk teljes csapattal kiállni, de akik itt voltak, teljes szívvel és fegyelemmel mindent kiadtak magukból a tornagyőzelem érdekében. Azt szeretném elérni, hogy rang legyen a Felvidék válogatottjában szerepelni

Apró Attila: – Nagy megtiszteltetés volt részt venni ezen a nemzetbeli tornán. Nem utolsósorban gratulálok a győztes csapatnak, sok sikert kívánok nekik a következő versenyükhöz.

Felvidék–Délvidék 2–1 (1–0)
Vezette: Bálint A.

Felvidék: Rusznák – Pásztor, Mészáros, Kürti, Busánszki, Takács T., Renczes, Halák, Érsek, Magyar, Kalmár. Cserék: Molnár R., Prisztács, Lozota. Szövetségi kapitány: Molnár László.

Délvidék: Hajagos – Mihalecz, Csáki, Takács K., Rigó, Lékó, Tandari, Barta, Nagy Z., Pozsár, Könyves. Cserék: Öregh, Csanádi, Faragó. Szövetségi kapitány: Apró Attila.

Gólszerző: Érsek (11-esből), Magyar, ill. Nagy Z.

Kepenyes György

Vélemény, hozzászólás?

A szeretet meséjét és varázslatát hozták el Zentáról

Mótyán Tibor és zenekara a Zenepavilonban

Mótyán Tibor: A zenészeket nem gyászolni, hanem ünnepelni kell