Connect with us

Kiállítás

A nyári alkotótábor festményeiből nyílt kiállítás a Ruzicskay Alkotóházban

Ahogy arról már korábban hírt adtunk a Newjságon, tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Művészetek nyári alkotótáborát a Ruzicskay Alkotóházban még július végén.

Buzás Gyula és Lipták Mariann gitár-ének kettősével vette kezdetét a tábor anyagából összeállított kiállítás megnyitója szombaton. Nyitódaluk a Quimby-Csík Zenekar–Janicsák Veca, és mostmár a Buzás Gyula–Lipták Mariann útvonalon a fülekbe költözött Most múlik pontosan című dal volt.

A műfajok – jelen esetben nem is annyira a végtelenben – találkoztak, ugyanis Buzás Gyula, ill. az alkotótábor művészeti vezetője, Korbely István korábban zenésztársak voltak, de utóbbi az önkifejezésnek a látványosabb ágát, a festészetet választotta.

Mellette külső művészek is segítették az idén a táborozók munkáját. Bereznai Péter festőművész és Szuhaj György művésztanár igyekezett átadni tapasztalatából minél többet a résztvevőknek.

“22 résztvevő volt, mind más és más egyéniség”, jelentette ki a résztvevőkről Terhesné Szekera Ilona. A műfajok is hasonlóan változatosak voltak. “Születtek itt grafikák, akvarell, akril, pasztell és olajtechnikával készült képek”, mondta, majd köszönetet mondott az alkotótábor résztvevőinek, az önkormányzatnak, a Tessedik Sámuel Múzeum munkatársainak, közvetlen munkatársának, Tímár Jánosnak, valamint Zvadáné Marikának, akire mint mondta, rá nagyon sokszor tud támaszkodni, bármikor ugrásra kész és segít neki.

Giricz Katalin, az Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke Babák Mihály polgármester és a testület jókívánságait hozta magával. Szerencsére anyagi támogatásukat előre elküldték, mert nélkülük nem jöhetett volna létre a tábor.

A megnyitó a Piramis Ha volna két életem című dalával zárult. A kiállítás előreláthatóan szeptember végéig tekinthető meg.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Látogatóbaráttá alakítják a Ruzicskay Alkotóházat

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect