in , ,

A nyári alkotótábor festményeiből nyílt kiállítás a Ruzicskay Alkotóházban

Ahogy arról már korábban hírt adtunk a Newjságon, tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Művészetek nyári alkotótáborát a Ruzicskay Alkotóházban még július végén.

Buzás Gyula és Lipták Mariann gitár-ének kettősével vette kezdetét a tábor anyagából összeállított kiállítás megnyitója szombaton. Nyitódaluk a Quimby-Csík Zenekar–Janicsák Veca, és mostmár a Buzás Gyula–Lipták Mariann útvonalon a fülekbe költözött Most múlik pontosan című dal volt.

A műfajok – jelen esetben nem is annyira a végtelenben – találkoztak, ugyanis Buzás Gyula, ill. az alkotótábor művészeti vezetője, Korbely István korábban zenésztársak voltak, de utóbbi az önkifejezésnek a látványosabb ágát, a festészetet választotta.

Mellette külső művészek is segítették az idén a táborozók munkáját. Bereznai Péter festőművész és Szuhaj György művésztanár igyekezett átadni tapasztalatából minél többet a résztvevőknek.

“22 résztvevő volt, mind más és más egyéniség”, jelentette ki a résztvevőkről Terhesné Szekera Ilona. A műfajok is hasonlóan változatosak voltak. “Születtek itt grafikák, akvarell, akril, pasztell és olajtechnikával készült képek”, mondta, majd köszönetet mondott az alkotótábor résztvevőinek, az önkormányzatnak, a Tessedik Sámuel Múzeum munkatársainak, közvetlen munkatársának, Tímár Jánosnak, valamint Zvadáné Marikának, akire mint mondta, rá nagyon sokszor tud támaszkodni, bármikor ugrásra kész és segít neki.

Giricz Katalin, az Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke Babák Mihály polgármester és a testület jókívánságait hozta magával. Szerencsére anyagi támogatásukat előre elküldték, mert nélkülük nem jöhetett volna létre a tábor.

A megnyitó a Piramis Ha volna két életem című dalával zárult. A kiállítás előreláthatóan szeptember végéig tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Sokan az utolsó napokra hagyják az iskolai bevásárlást

Rázga Áron és Galambos Hajnalka

Operaesttel zárult a MTT nyári évada