in ,

Szarvason dől el, ki lesz Békés megye legszebbje

A szépségkirálynők világát legtöbben egy megközelíthetetlen, csillogó, csupán külsőségeken alapuló miliőként képzelik el, a „kristálypalotába” zárt életbe pedig csak kevesen kaphatnak betekintést. A valóság sokkal prózaibb. Ez bizonyították a Miss Alpok Adria Békés Megye Szépe 2016 jelöltjei is. A tizenkét lány pólóban és rövidnadrágban, leheletnyi sminkkel az arcán figyelte a tánctanár utasításait, és már a próbán igyekezett a legjobb formáját nyújtani.

Az idei évben is a Hercegasszony birtok szolgált a felkészülés helyszínéül. A 16-24 év közötti jelölteknek mindössze egy nap állt rendelkezésükre, hogy megtanuljanak négy koreográfiát, amelyeket majd a szeptember 10-i szarvasi döntőn kell prezentálniuk a zsűri előtt.

– Egy piramisrendszert építettünk fel – árulta el a táborig vezető útról Kiss László főszervező. A gyulai Magyar Pálinka Szépe, a Békéscsaba Szépe és az orosházi Gyopárosfürdőn helyet kapó Kenyérünnep Szépe három legszebb lánya és egy különdíjas juthatott be a megyei döntőbe.

A megye legszebbjeinek azonban nemcsak tánctudásukban kell megállniuk a helyüket. A nap során egy kommunikációs tréningen is részt vettek, valamint meglepetésként az esti órákban egy tesztet töltenek ki, ami az általános műveltséget méri. Ez utóbbi is beleszámít az összpontszámba, igaz, nem sorsdöntő mértékben.

– A legfontosabb természetesen a test, az arc, a mozgás és a megjelenés, amihez hozzájárulnak a belső tulajdonságok. Ezek a szempontok játszanak szerepet a pontozásban – magyarázza a rendezvény egyik atyja, miközben bekukkanthatunk a felkészülés kulisszatitkaiba.

A lányok hősiesen ismételgetik a mozdulatsort, egy-egy kamera vagy fényképezőkép láttán pedig azonnal felveszik legangyalibb mosolyukat. Szemlátomást mindenki örömmel veti bele magát a próbafolyamatba, hiszen a többség életében először adódik ilyen lehetőség.

– Azért jelentkeztem, mert szerettem volna új dolgokat kipróbálni, ill. új kihívások elé állítani magamat – mondja a mezőny egyik legfiatalabb tagja, a 17 éves Baranyi Lili. Hiszem, hogy minden ember életében számít valamilyen mértékben a külső, de nekem nem ez a legfontosabb. Inkább az, hogy az ember mit rak le az asztalra, és csak ezután jön a kinézet – teszi hozzá a gyulai verseny udvarhölgyeként már bizonyított szépség.

Lili szerint idáig eljutni már mindenképp siker. Kérdés csupán, hogy mik azok a területek, amelyekből még profitálni tud. A békéscsabai lány pl. elsősorban a magabiztosságán szeretne csiszolni, a helyezés számára másodlagos.

– Saját magam miatt nem indulnék, inkább a családom és a barátom ösztönzésére. Már jó pár éve mondogatják, most pedig eljött az idő, amikor magamnak is szeretnék bizonyítani. Bár csak nemrég érkeztünk, azt tapasztalom, hogy a lányok nagyon kedvesek. Nem érzékelek semmiféle rivalizálást, remélem, hogy barátnőkként állhatunk majd fel a színpadra – osztja meg első benyomásait az orosházi Horváth Dorina.

A lányok azért azt sem titkolták, hogy a bizonyítási vágy mellett a nyeremények is rendkívül kecsegtetőek. A királynő jutalma ugyanis többek között egy all inclusive luxusutazás, 50 ezer Ft készpénz, egy éves modell-szerződés, mobiltelefon valamint szépészeti csomag.

A döntőig tehát már csak egy hetet kell visszaszámolni. A kb. 3 órás verseny helyszíne a Vízi Színház lesz, ahol 19 órakor sorakoznak fel a jelöltek. A megmérettetések között szerepel egy bikinis, egy utcai és egy estélyi ruhás felvonulás, ill. egy divatbemutató keretében is meg lehet csodálni a lányokat. Mindemellett számot kell adniuk egy számukra kedves turisztikai attrakcióról, és a megye nevezetességeiben is jártasnak kell lenniük.

A verseny első helyezettje az országos versenyen képviselheti Békés megyét, ahonnan pedig a nemzetközi mezőny is elérhetővé válik. Néhány éve ez utóbbira is volt példa. Remélhetőleg nem utoljára.

Vélemény, hozzászólás?

Őrizetben: Új pszichoaktív anyagokat árult a 66 éves nő és 33 éves lánya

A vöröskeresztes roadshow egy napra megállt Szarvason