in , , ,

Rövid megbeszélésen az országgyűlési szezon nyitónapján a környékbeli polgármesterek

Az Országgyűlés nyitónapjára egy rövid megbeszélés erejéig az Országházba invitálta Dankó Béla a választókerület polgármestereit. A téma a közelgő népszavazásra való felkészülés volt. Országgyűlési képviselőnk, ill. a települések vezetői már túl vannak több egyeztetésen. Az utolsó találkozót Orbán Viktor napirend előtti beszéde elé időzítették, így a polgármesterek meghallgathatták a miniszterelnököt is.

– A korábbi személyes egyeztetések alapján, amit a választókerület polgármestereivel folytattam, egyetértettünk abban mindegyik polgármesterrel, hogy ez nemzeti ügy, aminek mentén mindannyiunknak fel kell sorakozni ahhoz, hogy egy eredményes népszavazással tudjuk segíteni a magyar kormányt abban, hogy a magyar emberek érdekeit képviselje, és úgy döntöttünk, hogy itt, amikor az első parlamenti nap van, tartunk erről egy egyeztetést. Megbeszéljük azt, hogy ki mivel tud hozzájárulni ahhoz, hogy a településükön az embereket meg tudjuk mozgatni, és összességében egy sikeres népszavazás legyen – mondta Dankó Béla.

Annak ellenére, hogy a polgármesterekkel időközben szoktak találkozni, minden évben igyekszik legalább egy olyan rendezvényt szervezni a választókerület polgármestereinek, ahol együtt vannak.

– Minden évbe legalább egyszer mindet szeretném együtt látni, egyfajta csapatépítés jelleggel. A térségért közösen könnyebb dolgozni, hogyha együtt gondolkodunk, ismerik egymást a polgármesterek, nem csak átadásokon találkoznak egy-egy percre, hanem beszélgetni is tudnak – jelentette ki választókörzetünk képviselője.

Közvetlen környékünkről ott volt Babák Mihály Szarvas, Molnár József Csabacsűd, Toldi Balázs Gyomaendrőd, Brlás János Kardos, Szakács Jánosné Örménykút polgármestere, valamint Fabó István, Békésszentandrás alpolgármestere. Részt vett a látogatáson, Kláricz János Bucsa, Csordás László, Kertészsziget, Kovács Mária Ecsegfalva, Valánszki Róbert Dévaványa, Kardos Károly Körösladány, Lipcsei Zoltán Köröstarcsa, Hegedűs Roland Hunya, Siklósi István Mezőberény, Balog Imréné Kamut, és Izsó Gábor Békés polgármestere.

Vélemény, hozzászólás?

Pályázat Járőrtárs beosztás betöltésére

Pljesovszki Tibor

Másodszor vihette haza a vándordíjat Pljesovszki Tibor