in ,

Nyolcszáz adagnyi ételt osztottak a máltaiak Teréz anya tiszteletére

A Máltai Szeretetszolgálat alapfeladata a szegényekkel való törődés, ezért nagyon a szívükhöz szólt a Ferenc pápa döntése, hogy Teréz anyát szentté avatja, mondta a vasárnapi ételosztás előtt Seidl Ambrus plébános.

– Mit is jelent az, hogy valakit szentté avatnak? Azt, hogy megállapítható, hogy egész biztos a Mennyországban van, és hogy segítőnk, közbenjárónk lehet, ezért az egész világon a Szentatya elrendeli az ő tiszteletét – magyarázta Teréz anya szentté avatása kapcsán a katolikus egyházi ember. – Korunk embere volt, velünk együtt élt. A mai embernek is van lehetősége úgy élni az életét, hogy az teljes egészében Isten szerinti legyen, miközben a saját feladatát végzi, és ezen a feladaton keresztül jut el a tökéletes istenszolgálatra. Erre nagyon jó példa Teréz anya. Úgy gondoltuk, hogy megünnepeljük, és mi mással lehetne ezt igazán szépen megünnepelni, mint azzal, hogy a rászorulóknak ételt adunk.

Egy ilyen ételosztás igényel némi szervezést, ha másra nem is, csak a szétosztandók összeszedésére gondolunk. Nyolcszáz adag étel elkészítése nem kevés anyagi áldozatot és munkát igényel, amit támogatók nélkül nem is lehet elképzelni. Ehhez az ételosztáshoz a Máltai Szeretetszolgálat a regionális szervezete anyagiakban is hozzá tudott járulni az ételhez, az evangélikus szeretetszolgálat első szóra az ügy mellé állt eszközzel, emberrel, így már ökumenikus ételosztással tisztelegtek Teréz anya előtt.

A szarvasi máltai csoportnak tizenegy rendes és öt pártoló tagja van. Mindannyian részt vettek az ételosztás megszervezésében. Igyekeztek szponzorokat bevonni, ami sikerült is, így sikerült a nyolcszáz adagnyi székelykáposztához minden hozzávalót beszerezni, megfőzni, kiosztani, tudtuk meg a csoport vezetőjétől, Körmendi Erzsébettől. Mindezt tették kellő szerénységgel: mindenki mást jelölt meg az ötlet forrásának.

– A Máltai Szeretetszolgálat, csakúgy mint Teréz anya a szegények szolgálatában áll elsősorban – mondta Körmendi Erzsébet. A rászorulók körét ezen az alkalmon bővítették, így nem csak őket, de az arra járókat is szívesen várták egy tál étellel.

A Fő téri eseményt a Gál Ferenc Gyakorlója és a Benka diákjainak rövid műsora tette színesebbé.

Vélemény, hozzászólás?

Derzsi György

Derzsi György hangos búcsúja zárta a Szilvanapokat

Új helyre költözött az iskolatörténeti kiállítás