in , ,

Szarvas legnagyobb klasszikus polgári bálja – 21. Bóbita Alapítványi Bál

Jó dolog bálba járni, mert kicsit kiemel a hétköznapokból, feltölt és új erőt ad a további feladatokhoz. És ha mindezt ráadásul jó cél érdekében tesszük, akkor dupla öröm. Így gondolja az az évről évre háromszáznegyven feletti vendég, aki a Bóbita Bált választja szórakozásként, közösségi találkozóként, társadalmi eseményként.

2016. november 19-én a GFF Gyakorlóintézménye, a Szülői Közösség és a BÓBITA ALAPÍTVÁNY kitett magáért, hiszen már hetekkel a bál előtt kitehette volna a „teltház” feliratot. Visszajáró vendégek, szülők, támogatók, pártolók és persze az intézmény dolgozói töltötték meg az Árpád Szálló dísztermét. Az eseményt Ft. Dr. Kozma Gábor a GFF rektora, egyben a bál fővédnöke nyitotta meg, majd Hodálik Pál alpolgármester úr és Ft. Seidl Ambrus plébános atya köszöntötte a vendégeket. Az est házigazdái Bíró Gyula igazgató és dr. Benczéné Kardos Karola alapítványi elnök voltak. Az est házigazdái ajándékokat nyújtottak át köszönetképpen azoknak az erkölcsi és anyagi támogatóknak, akik egész évben munkájukkal, önzetlenségükkel példát mutatnak és támogatják az intézményt. A bál jó alkalom volt annak bejelentésére is, hogy az intézményben hét millió forint értékű sportberuházás veszi kezdetét és készül el a téli szünetig. A műsort az intézmény Búzavirágos csoport gyermekei nyitották. Kedvenc időtöltésük a mozgás, a tánc, az éneklés. Óvónénijeik:  Faggyas Jánosné és Fabóné Nagy Andrea, olyan műsort állított össze számukra, amelyben mindezeket megmutathatták. Őket követték a 4. osztályosok, akik vidám tánccal örvendeztették meg a Bóbita Bál kedves vendégeit. Műsorukat Makan Zsuzsanna tánctanár és osztályfőnökük, Koppányiné Langó Zsuzsanna és Urbancsek Nikola tanította be. A temperamentumos zene és tánc mindenkinek jó hangulatot teremtett! A Bóbita Bál történetében először a 8. osztályosok is színpadra léptek, és keringővel nyitották meg a bál estélyét, ahol a szüleikkel is parkettre léphettek. A táncot betanította: Makan Zsuzsanna.  A bőséges vacsorát a Korona étterem tálalásában fogyaszthattuk, majd Ildikó Cukrászda által készített desszertet szervíroztak. Vacsora után az est sztárvendége Kökény Attila érkezett, aki igazán pezsdítő hangulatot teremtett. Nem utolsó sorban színpadra lépett vele Valach Kaludia is, aki énekhangjával és Kökény Attila duettjével igazán elvarázsolta a bálozó vendégeket. Az egész estét betöltő jó hangulatról a Black Five Zenekar gondoskodott. Éjfél után pihenésképpen tombolasorsolás következett, ahol több mint 340-en izgulhattunk az értékes nyereménytárgyakért. A jótékonyság mellett a felhőtlen szórakozás és a közösségformálás is jelen volt, erősen érezhető az összetartás a pedagógusok és a szülők között, ami nagyban hozzájárult a bál sikeréhez is.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani minden kedves szülőnek, támogatónak, fellépőnek, segítőnek, a pedagógiai kar hallgatóinak, a gyakorló intézmény dolgozóinak, hogy az alapítvány sikeres működéséhez és a bál megszervezéséhez anyagi, tárgyi segítséget nyújtottak! A bál teljes bevételét a Gyakorlóintézménybe járó gyermekek javára fordítjuk, az óvodai udvar játszóterének megújításával folytatódik alapítványunk támogatói munkája!

Dr. Benczéné Kardos Karola Bóbita Alapítvány kuratóriumi elnök

Vélemény, hozzászólás?

Télkezdő mulatság – hagyományos disznóvágás

Dr. Lipcsei Imre dékán

Kisebb tananyagra és új információkra lenne szükség az oktatásban