in , ,

Vajda: A 210. végzős évfolyam is kész a kirepülésre

Chris Rea legjobb zenéivel fogadták azokat, akik valamilyen okból – rokonság, barátság, kíváncsiság – érintettek voltak a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzőseinek szalagavatóján. A belépőket az alsóbb évfolyamosok fogadták, akik az iskolaújság szalagavatóra készült különszámát kínálták.

Az idén is három osztály végzett a Vajdában. Ők Demjén-Varga-Charlie szerzeményére, a Ki szívét osztja szét című szám hangjaira vonultak be.

Elsőként Lázár Zsolt az iskola fenntartója, a Magyarországi Evangélikus Egyház nevében köszöntötte a végzősöket, akik számítása szerint a Vajda 214 éve alatt ez a 210. kirepülő évfolyam. Advent második vasárnapjának igéjét adta útravalóul az előtte állóknak: “Emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik megváltásotok”.

– Egyenesedjetek fel és emeljétek fel a fejeteket! Aki felegyenesedik és aki felemeli a fejét, az az Úrra tekint és az bízik a jövőben. Amikor összegörnyedünk, amikor lefele nézünk, az azt is kifejezi, hogy magunkba roskadunk, keressük az utat, és nem nagyon bízunk a jövőben. Ezért amikor most, a jövő felé történő első lépés, a szalagavató, a felnőtté válás nagyon fontos lépését együtt ünnepeljük, akkor egyenesedjetek fel, emeljétek fel a fejeteket, és azzal a reménységgel tekintsetek az Úristenre, hogy Ő segíteni fogja a ti életeteket – mondta az esperes.

Ha csak egy valamit fogadnak meg a végzősök az elhangzott jótanácsok közül, akkor az egy két egyetemista szülőjének ajánlásával Földesi Zoltán Kossuth Lajostól vett idézete legyen: Soha nem csüggedni, soha le nem mondani, ha kell, mindig újrakezdeni. Ha ki lehet még ezt egészíteni egy értelmetlennek tűnő mondattal, akkor ez lenne: “olyan még sohasem volt, hogy sehogy se legyen”.

Kitajkáné Szántai Mária kettős szerepben, mint iskolaigazgató és mint anya, olykor könnyeivel küszködve szólt a diákokhoz.

– Csak bízhatunk abban, hogy amit a családban és az iskolában kaptak, elegendő útravaló lesz, hogy megállják a helyüket az életben. Természetesen a jövőben is a legbiztosabb pont a család lesz, ahol mindig várják, baj esetén támogatják őket – mondta elcsukló hangon.

Valach Klaudia dal és Bondor Boglárka verse után Kitajkáné Szántai Mária oldalán helyettesével, Mészáros Tündével feltűzte a gombokat és a szalagokat a végzősök osztályfőnökeinek, dr. Lengyel Albertnének, dr. Mészárosné Verók Máriának és Molnárné Tóth Katalinnak a gallérjára.

Ettől kezdve a diákoké volt a főszerep. A szalag és gombtűzések, valamint az iskola zenekara, a Vajda Band két száma után az osztályok után bemutatták a keringőt, amit a szülőkkel való tánc zárt. Sebők László zongorajátéka, ill. Sadie Mulholland dala után a három osztály már egyenként lépett a parkettre. A 12.J a Monte Cristo grófja musical táncjeleneteinek, a 12.B az ókori Egyiptom világának egy-egy részletét, a 12.A a tűz és a víz örök ellentétét dolgozta fel.

A műsort a végzősök közös éneke, ill. az elmaradhatatlan lufieregetés zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Négy adventi gyertya, négy karitatív megmozdulás

Ma a második lámpás is felgyullad Sztánán a csabacsűdiek adventi koszorúján