in , ,

Tatami Nemzetközi Karate Kupa: Öt szarvasi indulóból négyen a dobogón

Tizenhárom ország közel 800 versenyzője vett részt 2016. november 27-én a Szigetszentmiklóson megrendezett 23. Tatami Kupán. A legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi kupán a legjobb szarvasi karatésok is felállhattak a dobogóra.

A szarvasi karatésok közül öten indultak el az év legnagyobb magyarországi eseményen: a 12-13 évesek között Bagi Dániel, kadeteknél Sindel Márk, Tálas Bendegúz, Frankó Dániel, míg a junior korosztályban Litauszki György képviselte városunkat. Nagy Máté és Kasuba Kristóf nevezésük ellenére sérülés miatt nem tudott ezúttal tatamira lépni. Előbbit a lábujja, utóbbit a háta kényszerítette pihenőre.

Sindel Márk két győztes mérkőzést követően a harmadik fordulóban elakadt, így neki ezúttal nem sikerült az éremszerzés. Tálas Bendegúz két súlycsoporttal feljebb, a -63 kilogrammban azonban már a bronzért küzdhetett, amit haza is hozott. Frankó Dániel a pluszosok között szintén a harmadik helyen zárt, és ezzel holtversenyben a kvalifikációs sorozat leső helyén végzett. Bagi Dániel a 12-13 évesek között ezúttal kitűnő formát hozott: végig koncentráltan versenyezve, tudatosan és taktikusan irányítva a meccseit szerb, ukrán és belorusz ellenfeleit verve egészen a döntőig menetelt, ahol pont nélküli döntetlen után csupán bírói ítélettel maradt alul, ezüstéremmel zárva napot. A verseny legjobb szarvasi eredménye Litauszki Györgyé volt, aki korosztályváltás után is megőrizte magabiztosságát. Grúz és ukrán ellenfele után a döntőben is 1:0-ra győzedelmeskedett, és így a juniorok között is begyűjtötte első aranyát nemzetközi mezőnyben.

Frankó Dániel a pontegyenlőség miatt a jövő hétvégén szétmérkőzik a csapat következő versenyén, a budaörsi Shito-ryu világkupán.

Vélemény, hozzászólás?

Olli Haapanen

Egy finn a Mikulás szomszédságából: Olli Haapanen

Menetrend szerint érkezett az igazi Mikulás Szarvasra