in ,

Kihelyezett fogadóórát tartott a megyei közgyűlés alelnöke Szarvason

Várfi András, Hodálik Pál és dr. Melis János
Várfi András, Hodálik Pál és dr. Melis János

A kihelyezett fogadóórák ötlete Zalai Mihálytól származnak, árulta el Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke szerdán, amikor Szarvason találkozott az önkormányzat képviselőivel. Ezeknek a fogadóóráknak a célja megismerni a települést, de ha a polgároknak valamilyen problémája van, azok meghallgatására is jó alkalom, bár ez utóbbi inkább a kisebb teleülésekre jellemző. Zalai Mihály elnökkel, illetve Tolnay Péter alelnökkel egy választási ciklus alatt az összes településre el fognak látogatni.

A legnagyobb érdeklődésre a Területi operatív program, azaz a TOP-os pályázatok tartottak számot, de felmerültek más településekre jellemző problémák is.

– A dél-alföldi településeken mindenhol téma az út, a határmenti településeken a határátkelők sorsa, de rendszeresen felmerül a megye fogyásának helyzete, illetve hogy hogyan lehetne ezt megállítani – sorolta Várfi András a megyére jellemző problémákat.

Szarvassal kapcsolatban kijelentette:

– Én úgy gondolom, hogy annak idején polgármester úr nagyon sikeresen keresztülvitte azt, hogy 4 milliárd elkülöníteni elkülönítésre kerüljön, ami az első pályázati fordulóban még nem jelent meg, de a későbbiekben mindenképpen meg fog. Szerintem ez nagy eredmény Szarvasnak.

Elmondta, városunk jelenleg a középmezőnyben van az egy lakosra vetített nyerést illetően, de ez emelkedni fog. Ebben a sorban a száz lelket számláló Újszalonta vezet a maga 600 ezer forintnyi egy lakosra jutó fejlesztésével, ami egyetlen 60 milliós pályázatot takar. Gerendás 343 ezre, illetve Körösladány 136 ezre is a pillanatnyi élvonalban van, míg Gyomaendrőd 43 és Kondoros 30 ezre mellett Szarvasra közel 53 ezer forint érkezett egy lakosra számítva.

A szarvasi fejlesztésekről részletesen itt írtunk.

Több mint negyedmillió forinttal támogatta Szarvas a koraszülött mentő ügyét

Minden a diabetológiai szakrendelésről