in , ,

A dél-afrikai edzőtáborban a világkupára és az olimpiára készül Kuli Pisti

Kuli István
Kuli Pisti a világkupára és az olimpiára készül az edzőtáborban

Január 28-án utazott ki Dél-Afrikába Kuli István, az 500 méteren kvótát szerzett K4-es tagja.

“Hüvös Viktor irányításával a szokásos csapattal, Molnár Péterrel, Tótka Sándorral, Nádas Bencével és Birkás Balázzsal készülök”, válaszolta kérdésünkre a szarvasi kajakos.

“Öt nevet írtál egy négyesre, miért?”, kérdeztünk vissza. “Azért, mert a négyes csak a világkupáig kapott védettséget, ami még nem jelent biztos olimpiai indulást. Az öt név pedig a szokásos ‘Kicsi team’, Hüvös Viktor csoportja”, érkezett a magyarázat.

A “védettséget” a tavalyi tesztversenyek alapján kapták, de csak a szegedi világkupáig, amin végleg bebiztosíthatják az olimpiai indulásukat. Ez azt jelenti, hogy nem kell válogatón indulniuk sem egyesben sem négyesben.

Ha a világkupán jól teljesítenek, minden további nélkül indulhatnak az olimpián.

“Ha a világkupán nem teljesítünk jól, akkor nem maradhatunk ebben a formában együtt, jöhetnek a próbálgatások, embercserék”, írta Pisti a remélhetőleg be nem következő jövőtől.

Így most egy szuszra két versenyre, a világkupára és az olimpiára is készülnek. A jelenlegi edzésprogram szerint délelőtt eveznek, amit egy kis kondi követ, majd délután szintén evezés jön, Pisti szavaival élve “a szokásos kilométergyűjtés van terítéken. Az edzettséget egyesben kell megszerezni, a négyes alapvetően technikai kérdés, így azzal később foglalkozunk, de hamarabb, mintha védettség nélkül még egyes válogatón is teljesíteni kellene.”

Arra a kérdésünkre, hogy hogy érzi magát, milyen erőben van, megnyugtató választ adott: “Jól érzem magam, jó erőben vagyok és jól mennek az edzések. A hajó is jól megy. Szerencsére jól sikerült a téli felkészülés, így jó alapokkal vágtunk neki a mostani vízreszállásnak.”

A kilátásokkal kapcsolatban bizakodó: “Én azt gondolom, hogy jó esélyünk van, hiszen az elmúlt években rengeteg teszt és próbálgatás van mögöttünk. Szerintem megtaláltuk a legjobb négyest, ráadásul “technológiában” is tudtunk fejlődni. Csalódott lennék, ha nem sikerülne jól a világkupa, mert

nem hiszem hogy jelen pillanatban lehet jobb négyest összeállítani.”

Reméljük, ezt a hátat 31 szempár fogja figyelni a K4 500 olimpia döntőjének befutójában!

A szabadidőre vonatkozó kérdésünkre küldött válaszában elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jár, ahol elkezdődött az oktatás, így szabadidejében leginkább tanul. Kiderült, hogy gyerekkora óta foglalkoztatja az informatika, illetve szeret programozni. Az egyetemen ennek megfelelően programtervező informatikus szakra jár. PHP-ben, Pythonban, Javaban, és javascriptben kódol, az utóbbi kettő a két kedvence.

Pisti a dél-afrikai edzőtáborból február végén jön haza, majd rövid itthon tartózkodás után indulnak Sevillába. Az ottani edzőtáborból is igyekszünk majd róla hírt adni.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke

Hamarosan újabb felhívásokra pályázhatnak a megyei települések

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

Kardiológia: fogadjuk a szarvasi betegeket is