in , ,

Chovánosok a háború miatt nehéz helyzetbe kerültek megsegítéséért

A határokon átnyúló zenehídhoz csatlakozott a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola (Fotó: Babák Zoltán)

74 zeneiskola csatlakozott ahhoz a zenei programhoz, amin egyszerre szólaltak meg a hangszerek Kárpátaljáért, a kárpátaljai magyarokért, a békéért.

Pénteken este 18 órakor a program, a Lélekhíd megálmodója Várnagy Andrea, Liszt Ferenc–díjas zongoraművész köszöntötte azokat, akik ezeken a koncerthelyszíneken megjelentek, hogy jelenlétükkel, illetve adományaikkal támogassák a határon túli nehéz helyzetben levőket, azokat, akik bőröndbe csomagolták addigi életüket, az otthon melegét nélkülöző szétszakadt családokat. A művésznő Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola előadóterméből online hívta a béke mellett kiállásra a zenerajongókat.

A határokon átnyúló zenehídhoz csatlakozott a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola, aminek tanári kara személyesen is érintett a háborúban. Közülük hatan kárpátaljai magyarok, vagy ukrán származásúak, mind nagy tiszteletben álló polgárai városunknak.

Helyben Körösparti Ágnes, a Chován igazgatója köszöntötte a Fő Téri Általános Iskola dísztermében helyet foglalókat, mutatta be Várnagy Andrea művészetét, tehetséggondozó programját.

A műsor során közönség elé léptek a chovános diákok és tanárok, hogy Molnár-Budai Barbara kalauzolása mellett a bő egyórás program alatt komoly- és könnyűzenén át elvezessék a közönséget Bach-tól Bartókon és Liszten át egészen Harold Arlen közismert daláig, az Over the Rainbow-ig.

A koncert végén látogatók számára lehetőség volt arra, hogy adományukkal támogassák a háború miatt nehéz helyzetbe kerülteket.

„Tavaszi zsongás” – iskolára hangoló játszóház a Gyakorlóban

Pécsváradi Antal az iskolatörténeti kiállítás megnyitóján

Vajda220: Megnyílt az iskolatörténeti kiállítás