Félidőben félutcánál tart a járda építése a Kulich Gyula utcában
Félidőben félutcánál tart a járda építése a Kulich Gyula utcában (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Félpályán hamarosan megindulhat a forgalom a Kulich Gyula utcában

Március 1-én kezdték a Rózsa utcával, április első hetében fogtak a szomszédos Kulich Gyula utcának. Az elsőhöz majd egy hónap kellett, a Kulich Gyula utca kivitelezése félidőben félutcánál tart. Ha elkészül, akkor ahogy a Rózsa utcában, úgy a Kulich Gyulában is 120 centiméter széles, a 12 kapubejárónál 20 centiméter vastagságú öntött járda lesz.

Az alapkoncepció ezeknél az iskola megközelíthetőségének javítását célzó járdafelújításoknál az volt, hogy azokban az utcákban, ahol nincs aszfaltozott út, ott legyen olyan felületek, amik babakocsival, mozgássérültek kocsijával, illetve kerékpárral is járhatók, árulta el Sinka Imre polgármester a felújításokkal kapcsolatban.

Élhetőbbé tenni ezeket az utcákat időseknek és fiataloknak, mondta.

A két járdaépítés anyagának költségeire 4,6 milliót nyert az önkormányzat. Ehhez az áremelkedések miatt 600 ezer körüli összeggel ki kellett ezt egészíteniük.

Ha a ma használatos ökölszabályt – miszerint annyi a munkadíj, amennyi az anyagköltség – vesszük alapul akkor az önkormányzat a kivitelezőn, a Békésszentandrási Településüzemeltetési Intézményen keresztül még egyszer ennyit hozzátett, fogalmazott a településvezető.

Miután a munkagépek ott vannak, akkor elvégzik az utcákban a padkanyesést és a belvízvédelmi rendszer felújítását is, mondja, ezzel is hozzájárulva az ott élők életminőségéhez.

Még egy további 600 méteres szakasz kivitelezése van tervben, de az még bizottsági, illetve testületi döntésre vár, válaszolt a felújítások folytatásával kapcsolatos kérdésünkre.

Tóth Bence és Tóth Máté

Újabb szlovákos siker a Kengurun

A kis vasmalacok egészen közelről csodálkoznak az emberekre

Vadmalacok és emberkölykök csodálkoznak egymásra a Körösvölgyi Állatpark húsvéti hétvégéjén