in ,

Varga Judit is kipróbálta a ma átadott honvédelmi sportközpont lőterét

Dr. Varga Judit igazságügyminiszter kipróbálja a szarvasi honvédelmi sportközpont lőterét. Neki is egy Slaviája van otthon.
Dr. Varga Judit igazságügyminiszter kipróbálja a szarvasi honvédelmi sportközpont lőterét. Neki is egy Slaviája van otthon. (Fotó: Babák Zoltán)

Magyarország kormánya határozatban döntött a honvédelmi sportközpontok létrehozásáról. A program célja országszerte olyan lőterekkel is rendelkező multifunkciós szabadidős sportközpontok létrehozása, melyek alkalmasak a sportlövészet kiszolgálásán túl a honvédelmi neveléshez kapcsolódó sportágak gyakorlására, és természetesen a közösségi funkciók ellátására. Ezekkel a kormány hazánk önvédelmi képességeit is erősíteni szándékozik. Az ezekbe önkéntességi alapon látogatók honvédelmi szempontból is hasznosítható tudásra tehetnek szert, hangzott el a szarvasi honvédelmi sportközpontban, amit az országban ötödikként ma délelőtt adtak át.

Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter a háború elítélésével, annak mindennapi életünkre gyakorolt hatásával kezdte beszédét. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány békepárti.

“Mi, magyarok, békét akarunk! A béke megőrzéséhez azonban erő kell. Az erőhöz egészség, az egészséghez testedzés szükséges, a testedzéshez pedig elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra”, vezette le azt a gondolati láncolatsort, ami létre hívta a honvédelmi sportközpontokat.

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, 2015 és 2018 között honvédelmi miniszter, köszönetet mondott Dankó Bélának, illetve Babák Mihálynak, hogy elsők között jelentkeztek. Tervben van minden járásban egy ilyen sportközpontot felhúzni, hogy minél közelebb kerüljenek ezek a létesítmények az adottságaikkal a helyben élő fiatalokhoz.

Jól érezték, hogy ez a század nem a világbéke százada lesz, mikor megkezdték a magyar honvédség megerősítését, és a tartalékos rendszert újragondolták. 2010-ben 17 tartalékos volt, ma 12 ezernél is több, a cél a 30 ezres hivatásos, és 20 ezres tartalékos állomány felállítása modern technikai háttérrel. Ennek lehet egy-egy bástyája minden ilyen objektum, mondta Simicskó István.

“Ha békét akarsz, erőt kell mutatni!”, csatlakozott az előtte szólók gondolataihoz Dankó Béla országgyűlési képviselő és ő is körbejárta napjaink háborús helyzetét. Szarvasra kanyarodva elmondta, sok fejlesztés folyt, vagy van folyamatban a sport területén. Elsőként a jégkorongozókat említette, majd a karatésok akadémiáját, illetve a focipálya lelátójának építését. A kormány sportcélú fejlesztéseinek, támogatásának köszönhetően megduplázódott az igazolt sportolók száma.

Babák Mihály már az uniós csatlakozásunkkor idegenkedett attól az Európától, amit a népek olvasztótégelyének nevezünk. Ezt az idegenkedését azóta is fenntartja. “Én büszke magyar vagyok attól függetlenül, hogy tótok az őseink”, mondta.

A beszédek után az épület megáldásával és a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is a szarvasiak birtokába adták a beruházást. Ezt követően sportbemutatókat tekinthettek meg a megnyitó résztvevői, majd az épület bejárása következett.

Ennek során Varga Judit, Simicskó István, Dankó Béla és Babák Mihály kipróbálta az új lőállásokat. Varga Judit felismerte a fegyvert, “ez egy Slavia, nekem is ilyen van otthon”, árulta el.

Kiss Viktória az Édes Anna címszerepében a 2022. október 5-i főpróbán

Az ítélethirdetést néma csend követte

A NEXT (sárgában) szép és szerencsés gólokkal vette be Wéber kapuját

A gólzáporos mérkőzések és a meglepetések fordulója