in , ,

Békésszentandráson és Csabacsűdön is indul a karateakadémia

Békésszentandráson és Csabacsűdön is indulnak a karateedzések
Békésszentandráson és Csabacsűdön is indulnak a karateedzések

“Korábban már kerültek ki kiváló küzdősportolók mindkét településről, így kézenfekvő volt, hogy a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia keretein belül helyben is tanfolyamokat indítsunk”, mondta el Ruzsinszki György, a térség megbízott szakmai vezetője. “Augusztus végén megkerestük az iskolaigazgatókat, akik készségesen fogadtak minket, majd az óvodavezetőket, ahol szintén örömmel fogadták jelentkezésünket.”

Az érdeklődés felülmúlta a várakozásaikat, a bemutató edzésen is szép számmal megjelentek a sport iránt érdeklődő gyerekek, és még többen jelezték beiratkozási szándékukat.

“Edzéseinket igyekszünk úgy felépíteni, hogy sokoldalú képzést nyújtsunk az általános képességfejlesztéstől a koordinációs feladatokon és az egyensúlyi helyzetek gyakorlásán át a speciálisabb mozgásformákig, ahogyan azt az akadémiáról szóló cikkben már korábban ismertettük. Célunk, hogy olyan alapokat kapjanak, amelyekkel bárhol megállják a helyüket: ha  a karatét választják hosszú távon, akkor itt, ha más sportban lelik később örömüket, akkor majd azokban”, fogalmazott az 5. danos mester.

Az edzéseken a növendékek megtanulnak figyelni, összpontosítani, fegyelmezetten dolgozni, az önvédelmi jártasságnak köszönhetően pedig egészséges önbizalmat szereznek.

“Mindemellett persze a legfontosabb, hogy a gyerekek jól is érezzék magukat, megismerjék a mozgás örömét, ezért ügyességi játékokkal színesítjük foglalkozásainkat. 

Stratégiai elképzelésünk az, hogy a már nemzetközi szinten is eredményes szarvasi magcsapat segítségével a két település fiataljaiból is ütőképes csapatot alakítsunk ki, tovább erősítve régiónk országosan meghatározó szerepét sportágunkban”, zárta tájékoztatóját Ruzsinszki György.

Hozzátette: az iskolákban heti két, míg az óvodákban heti egy edzésre kerül sor mindkét településen.

Edzésidőpontok a tornatermekben:

Békésszentandráson:
Iskola: Kedd, péntek 16:15
Óvoda: Kedd 15:15

Csabacsűdön:
Iskola: Hétfő 17:00, csütörtök 16:30
Óvoda: Csütörtök 15:00

Eckert Péter a street workoutról váltott a streetliftingre

Eckert Péter súlycsoportjában a legerősebbnek bizonyult a hétvégi országos versenyen

Kelemen Gábor és Czesznak Zsolt, a két amatőr kutató

238 kilométert gyalogoltak Csabacsűd kincseinek kutatása során