Connect with us

Hírek

Hallgatni arany, de van, akinek beszélni is

Hovorkáné Hegedűs Hajnalka és Medvegy Réka
Hovorkáné Hegedűs Hajnalka és Medvegy Réka

A „Szép magyar beszéd” verseny kisújszállási döntőjében a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda diákja, Medvegy Réka a megyei verseny második helyezettjeként képviselte Békés megyét.

A keleti országrész döntőjére idén a Dunától keletre fekvő tíz megyéből hetven versenyző jutott be. A két zsűri döntése alapján összesen tizenhatan kapták a Kazinczy-jelvény arany fokozatát s az értékes könyvajándékot. Közülük a legkiválóbb teljesítményt nyújtó két versenyző, valamint a szabadon választott, illetve a kötelező szöveg két-két előadója a zsűri különdíjában részesült. További tizenhat tanuló kiemelt könyvjutalmat vehetett át. Ők és a döntőbe bejutott többi versenyző a Kazinczy-jelvény bronz fokozatát vihette haza.

A megyei döntőre Fehér Rita egy szövegével készültünk, az országos megmérettetésre azonban változtattunk. Milyen jól tettük! A mindig nagy érdeklődéssel várt nyitó előadás, „Magatartás- és érintkezéskultúránk néhány kérdéséről” gondolatvilága mintha rímelt volna Korzenszky Richárd Vallomások az anyanyelvről esszéjére, amelyet Réka az első versenynapon olvasott fel. A második napon bemutatott kötelező szöveggel természetesen Wacha Imre kiváló nyelvész, tanár előtt tisztelgett a verseny, aki már csak lélekben volt velünk. „Üzenete” – a nyelv-kenyér – útravaló lehet minden anyanyelvét ápoló embernek. Tanítványomnak értő, értető olvasása hallatán, biztosan az volt.

Iskolánk végzős diákja, szép magyar beszédével nemcsak arany fokozatú Kazinczy-díjat vehetett át Kerekes Barnabás tanár úrtól, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnökétől, hanem a legkiválóbb teljesítményt nyújtó diáknak járó különdíjat is elhozta a versenyről!

Réka történelmet írt! Iskolánkban ő az első diák, aki magáénak tudhatja e díjat. Biztos vagyok abban, hogy eredménye remek belépő a Deák Ferenc Gimnázium média tagozatára.

Hovorkáné Hegedűs Hajnalka felkészítő tanár

Kiemelt

Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva) Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva)

Ötezer szelet tortával készül a Magyar Ízek Utcájába a szarvasi cukrászmester

Szarvas

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect