Menu
in

Ismét három országgyűlési képviselőnk van!

Sok esélylatolgatás után kiderült, hogy ismét három képviselője lesz választókörzetünknek. A körzetet magabiztosan nyerte eddigi képviselőnk, Domokos László. Ellenében a Jobbik színeiben indult Samu Tamás Gergő, aki ha egyéniben nem is, de a Jobbik listájáról bejutott a Parlamentbe. Találgatásra Polgármesterünk, Babák Mihály 10. listás helye adott okot, de hat egyéniben is indult képviselő kiesett előle, így a nem túl előkelő listás hely ismét mandátumot ér neki és a városnak. A Hivatalban fellélegezhetnek, továbbra sem lesz többet itthon, mint eddig.

A választási bohózat során – volt idő rá – meglátogattuk a pártokat. A Jobbik egy kisvendéglőben várta az eredményeket, amik ottjártunkkor kezdtek a körzetekből szivárogni, csakúgy mint  otthonról a szimpatizánsok. A későbbi eredmények ismeretében valószínűleg az országban az egyik legjobb eredményt tudják felmutatni, ugyanis a várakozásoknak ellentmondva az MSZP országosan  megelőzte őket.

Egy röpke beugrót a FIDESZ-esekhez nem számítva, a második állomás az MSZP bázisa, a Lengyel-palota volt. Itt is az eredmények összegyűjtése folyt még. A körzetek majd mindegyikéből megérkeztek már az eredmények. A hangulat korántsem volt rossz, Földesi Zoltán, párttársai és az aktivisták pontosan felmérték korábban, hogy mi várható, és azt, hogy plusz-minusz 2-3 százalék nem fog számítani a helyzetükön. A választási műsort egy  régi színes tévén nézték, amin a feketén és fehéren kívül egyetlen szín volt látható, a piros.

Az utolsó megálló a FIDESZ választási főhadiszállása, a Gyermekélelmezési Egység ebédlője volt, ahol második látogatásunkra már megérkezett Polgármesterünk is. Épp távozásunk előtt ért véget a kampánycsend, és csodák-csodájára az OVB oldala sem omlott össze, a feldolgozottság pedig szinte mindenhol 100%-os volt. Amint azt már bevezetőnkben írtuk, egyéniben is, és listán is bejutottak képviselőink az Országgyűlésbe. Nem lesz könnyű feladatuk, ha az eljövendő FIDESZ-es kormány alatt látványosan rá akarnak tenni egy lapáttal a szocialista kormány alatt elért eredményekre.

A végére egy nagyon szigorú szempontok szerint, és mélységében végzett vizsgálat során egy újabb nagyon fontos pártok közötti különbségre derült fény, ugyanis laboratóriumi pontosságú megfigyeléseink szerint a Jobbiknál a sör fogyott jobban, az MSZP-nél a pálinka, a FIDESZ-nél a vörösbor. Egyben viszont mindannyian egységesek voltak, mind hazai termék volt.

Ja, és 25-ére mindenki szervezhet magának programot!

Leave a Reply

Exit mobile version