Menu
in

Hajléktalanellátás Szarvason

110702evang

110702evangSzarvason nincsenek nagy számban jelen azok a szakállas, nejlonszatyorral az utcákat járó, napjaikat életvitelszerűen az utcán töltő, életszükségleteiket az utcán kielégítő emberek, akiket a lakosság klasszikus hajléktalannak tekint, mondta Galó Tamás az Ótemplomi Szeretetszolgálat utcai szociális munka koordinátora abból az alkalomból, hogy a szakma és a sajtó számára bemutatták új szolgáltatásukat, aminek keretében az utcákon végzik segélynyújtó tevékenységüket.

A kb. 50000 főnyi lakosságot lefedő tevékenységi területükön a regionális diszpécserközponttal együttműködve végzik mmunkájukat. Békésszentandrás, Szarvas, Gyomaendrőd, Csabacsűd, Kardos, Örménykút, Hunya, Kondoros és Nagyszénás településeken a klasszikus hajléktalanok mellett segítséget nyújtanak azoknak is, akik bizalmatlanok a szakellátás intézményével szemben, ill. jelenlegi szálláslehetőségük ideiglenes. Kérik a lakosság közreműködését abban, hogy segítsenek felderíteni az ilyen eseteket, amiket bejelenthetnek a 20/394-5326-os telefonszámon, amin mindig a rászorulók segítségére vannak.

Az Ótemplomi Szeretetszolgálat közelmúltban átadott épületében tartott összejövetel zárszavában Lázár Zsolt kijelentette, hogy szakmailag nem csak azok tekinthetők hajléktalannak, akiknek nincs hol lakni, hanem azok is, akiknek többhónapos kifizetetlen közüzemi számla után a szolgáltató már ki is kötötte a gázt vagy a villanyt, és nem tudnak fűteni, fürödni. Sajnos mindkét csoportba tartozók száma várhatóan növekedni fog. Szarvason hozzájuk egyedi jelenség társul, mégpedig a csicskáztatás, ami egyrészt generálja, másrészt fel is szívja a hajléktalanokat, azaz inkább láthatatlanná téve azokat, mert elsősorban tanyákon élnek. Ezt csak széleskörű szakmai és társadalmi összefogással lehet megszüntetni, ehhez a kétfős szakmai személyzet kevés, mondta az evangélikus lelkész.

Leave a Reply

Exit mobile version