in , , ,

A választás tétje az európai Magyarország megmaradása Földesi szerint

Földesi Zoltán
Földesi Zoltán

Összemosódtak az országos politikai ügyek a kampánnyal Földesi Zoltán legutóbbi sajtótájékoztatóján. A MSZP helyi elnöke bevezetőjében leszögezte, sajnos ezt alig két héttel az országgyűlési választást megelőzően nem lehet kikerülni, olyannyira, hogy a helyi közéletet is átszövi.

A közelmúlt történéseit idézve emlékeztetett, hivatalban lévő miniszterelnök még sohasem fenyegette meg az állampolgárokat. Soros ügynökeiként beszélt ugyanis azokról, akik nem a Fideszt támogatják, és a választás után jogi, erkölcsi elégtételt vetített előre számukra. Véleménye szerint ilyen rossz helyzet az ötvenes évek elején, a Rákosi-rendszerben volt utoljára, ami egyben azt is jelenti, hogy a Fidesz győzelme esetén itt „kő kövön nem marad”.

Földesi úgy vélte, az elkövetkező napokban lesznek még mozgások az ellenzék sorai között, az azonban már világosan kirajzolódott, hogy a Jobbik egyedül méretteti meg magát. A jobb és a baloldali blokk kettévált, ami azt jelenti, hogy a 106 egyéni választókörzetben döntően a Fidesz, a baloldali összefogás és a Jobbik jelöltjei néznek majd farkasszemet egymással. A tét nem kevesebb, mint hogy hazánk megmarad-e európai Magyarországnak vagy elindul a széteső társadalom irányába.

– A kormány minden fronton védi a saját területét, és tízezresekkel mossa az emberek agyát – fogalmazta meg a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalvánnyal és a gázjóváírással kapcsolatban. Úgy látja, a Fidesz így próbálja megvenni a nyugdíjasok bizalmát, mert nagyon fél attól, hogy elveszítheti a hatalmát.

tn_MSZP 010

 

A háttérben mindemellett soha nem látott mértékű választási csalás, okirat hamisítások és „cukiság” kampány folyik. Konkrét neveket említve beszélt egyebek mellett Kósa Lajos 1300 milliárd Ft-os csalásáról, amelyet focis hasonlattal élve úgy érzékeltetett, ebből az összegből meg lehetne vásárolni a Reál Madrid csapatát, tokkal-vonóval. De semmivel sem jobb a helyzet szerinte Semjén Zsolt háza táján sem, aki hatalmas összegeket felemésztő vadászataival a képmutatás példájává vált. Az elmúlt napok legnagyobb csalódásának nevezte a Kazahsztán-Orbanisztán mérkőzést abban a sportcsarnokban, ami 20 milliárd Ft-ot meghaladó összegből épült fel.

Emlékeztetett, a kormány részéről csak az migránsok vannak terítéken, és nem beszélnek az egészségügy és az oktatásügy problémáiról. Meggyőződése, hogy becsomagolt bőrönddel a kézben kétezer orvos várja április 8-át, mert el akarják hagyni az országot. A megnövekedett társadalmi-gazdasági problémákat igazolja az a tény is, hogy a médiában lázadozó diákokat és külföldre kényszerült magyarokat látni, akik skype-on tartják a kapcsolatot a családjukkal.

Utalt a közvélemény-kutatásokra, amelyek soha nem látott mértékű (74%-os) részvételi szándékot prognosztizálnak. Amennyiben realizálódik, az egyértelműen kormányváltás von magával.

Helyi ügyekről szólva érintette a közelmúltban átadott fejlesztéseket. Szólt a Deák Ferenc utcai járdaszakaszról és a Vásártéri sportparkról, ill. dicsérő szavakkal illette a Cervinus Teátrum legújabb bemutatóját, az Ármány és szerelem c. zenés drámát is.

A testületi ülés kapcsán elmondta, a képviselők 6 napirendi pontot, 24 bejelentést és 6 zárt napirendet tárgyaltak. Bővebben beszélt az evangélikus egyház kérelméről, amely a Dózsa György utcai óvoda fenntartását szeretné átvállalni. Aláhúzta, bár az evangélikusok, a katolikusok és a szlovák önkormányzat is jó gazdái az intézményeknek, ideológiailag nem tartja helyesnek, hogy az itt élőknek lassan már nincs választási lehetőségük. Az önkormányzat hét intézmény közül már csak kettőnek maradt a gazdája, s ebből az egyikről valószínűleg ismét le kell mondania. Látja azt is, hogy az érintettek nem mennek szembe egy ilyen jellegű akarattal, mert az egzisztenciájukat féltik. Összességében azonban nem ért egyet megkezdődött folyamattal, amit az ülésen tartózkodással nyilvánított ki.

Zárszóként felhívta a figyelmet Karácsony Gergely látogatására. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje március 29-én 10 órakor érkezik Szarvasra. A Zenepavilon környékére tervezett utcafórumon a politikus várhatóan beszélni fog a szociális demokrácia tíz pontjáról és azokról a független szakemberekről is, akikkel választási győzelem esetén együtt kíván működni.

Az esélyek javításáért küzd az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség

Márciusi projekthét a Főtériben