Menu
in ,

Megjelent az első gyerekeknek szóló angyalhatározó

– Mindegy, hogy a gyerekek hisznek-e bennük, vagy sem. Ez lehet egy pszichés megerősítés is lehet a számukra, de működik – vallja az angyalokról Nagy Böbe pedagógus, spirituális választerápia tanácsadó. Nemrégiben megjelent könyvében is ebből az alaptézisből indul ki, rövid leírásai és képei pedig útmutatást adnak az olvasóknak egy ismeretlen, megfoghatatlan világról. Az angyalokról gyerekeknek, avagy a Nagy angyalhatározó 13 arkangyalt mutat be, akikhez bármikor fordulhatunk, és tanácsokat adnak életünk megválaszolatlan kérdéseire, illetőleg kapaszkodót jelentenek egy-egy nehéz élethelyzetben.

Nagy Böbe

A szerző elmondta, épp az „Én-idejét” töltötte az Erzsébet-liget fái között, amikor megfogalmazódott benne a könyv gondolata. A természetközeli élmény és az itt megtapasztalt harmónia nyitott utat a belső világa felé, és szerette volna ezt a nyugalmat és békét mások számára is elérhetővé tenni.

Az ezoterikus szakember hangsúlyozta, nem célja a vallási megerősítés, noha az angyalokat ő is olyan segítőkként definiálja, akiket Isten küldött az emberek támogatására. S bár a legtöbb leírás szerint az angyaloknak nincsen nemük, a gyerekeket előtérbe helyezve ő valamennyit elképzelte, Tóth Annamária illusztrátor pedig papírra vetette. Célja az volt, hogy a színekre fókuszálva leegyszerűsítse fiatal olvasói számára a megértést, akik ezáltal könnyebben kapcsolatot tudnak teremteni velük.

Módszerként azt ajánlja, hogy a legkisebbek kedvük szerint a képeket nézegessék, az iskolások pedig írják le álmaikat, problémáikat. Legyenek ezek a megfogalmazások pontosak és konkrétak, így könnyebb lesz a megoldáshoz vezető utat is megtalálni. Meggyőződése szerint a láthatatlan segítők minden élethelyzetre tudnak választ adni: legyen ez egy vizsgadrukk, fellépés előtti szorongás, esetleg egy új közegbe való beilleszkedés vagy akár csak egy olyan hétköznapi történés, mint az elhagyott tárgyak megtalálása. Az angyalok számára nincs lehetetlen, csak nyitottnak kell lenni a külvilágra, és felismerni a felénk küldött jeleket. Már amennyiben észrevesszük ezeket.

– A jelek dekódolása a legnehezebb. A legtöbbeknél nagyon hosszú a tanulási idő, vagy legalábbis nálam így volt. Ezekben a pillanatokban bekapcsol az egó vagy az elme, és elhessegeti a gondolatot. A gyerekek talán könnyebb helyzetben vannak. Az egójuk még nem olyan erős, nem reagál azonnal, ezért sokkal jobban el tudják fogadni a segítségnyújtást. A felnőtteknek érdemes figyelniük a külvilágra: lehet ez a jel egy ismerőssel való találkozás, aki elejt egy félmondatot a témával kapcsolatban, egy újságcikk vagy egy könyv. Könnyű elmenni mellettük, holott ha észrevesszük őket, akár egészen más irányba is fordulhat az életünk – ad mankót a sorsdöntő helyzetek észrevételéhez.

A könyv megjelenéséig több éves út vezetett. A grafika és a szöveg már évek óta az asztalfiókban hevert, de mivel a szerző nem volt jártas a könyvkiadás terén, csak jóval később lépett a tettek mezejére. Később őt is az apró jelek vitték előre, míg végül néhány hete napvilágot láthatott a kiadvány. A tördelésben a Digitális Kalamáris Kiadó közreműködött, és a Gyomai Kner Nyomdában öltött végleges formát. Bizonyos értelemben a kiadvány hiánypótló munkának tekinthető, mivel egy nehezen megfogható témáról olvasmányosan, a gyermekek nyelvére lefordítva beszél.

A könyv kétezer példányban jelent meg, és már kapható a Líra Könyvesházban, valamint Nagy Böbe weboldalán keresztül is megrendelhető.

Exit mobile version