Menu
in , ,

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Szeptember 20-án ismét a Jobbik helyi szervezetének képviselőjelöltjei kérték a nyilvánosság figyelmét. Elsőként Pósa Zsolt, a 7. sz. választókerület jelöltje mutatkozott be. Mint elhangzott, 50 éves, nős, két fiúgyermek édesapja. A kerületet ’86-ban ismerte meg felesége révén.

Problémaként a járdák állapotát, az utak befejezetlenségét és a forgalmasabb útkereszteződéseknél a zebrák hiányát említette. Sajnálatosnak tartja azt is, hogy a körzetnek nincs játszótere, pedig igény lenne rá. Mint mondta, bár nem szeretne felelőtlen ígéreteket sorolni, képviselőként mindent megtenne, hogy az igényeket kielégítse. Ehhez szerinte párbeszédre, önkormányzati forrásokra és erős akaratérvényesítésre van szükség. (Pósa Zsolt a 2014-es választásokon ugyancsak a 7. választókerületben mérettette meg magát. Akkor Hodálik Pál mögött – 43,32% – végzett 24,48%-kal – szerk.)

Gajdos Attila polgármesterjelölt hozzáfűzte, a körzet jelöltjei között idén nem szerepel a település alpolgármestere. Ennek véleménye szerint az az oka, hogy aki korábban szembehelyezkedett Babák Mihállyal, nem indulhatott körzetben. Hasonlóan alakult a helyzet a I. sz. választókerületben is, ahol öt évvel ezelőtt Gilicz Katalin győzedelmeskedett 32,84%-kal. Mögötte Csanádi László (NACSE) végzett 27,3%.-kal, harmadik helyezett pedig Szűcs Attila (Jobbik) lett 19,86%-kal. Október 13-án ugyanitt a párt színeiben Arnóczki Csaba György méretteti meg magát.

A képviselőjelölt részéről bemutatkozásként elhangzott, 44 éves, párjával és lányával Szarvason él. A sorkatonai szolgálatot követően több szarvasi cégnél dolgozott eredményesen. Jelenleg egy kereskedelmi cég területi képviselőjeként járja Csongrád és Békés megyét.

Úgy véli, tősgyökeres szarvasiként van rálátása a város életére. Elismerte, az előző időszakban több jó kezdeményezés született, de vannak még megvalósításra váró feladatok. A központi játszótér mintájára pl. folytatni szeretné a játszóterek felújítását, főként a lakótelepi övezetben. Ehhez kapcsolódóan fokozott biztonsági felügyeletet javasol ezeken a területeken és a város forgalmasabb közterületein, ill. szeretné elérni, hogy a játékokat rendeltetésszerűen használják. Ebben számít a polgárőrség és a rendőrség közreműködésére.

Emellett fontosnak tartja a szemétszállítás kérdésének megoldását is. Legfőbb céljának az elvándorlás megállítását tekinteni. Úgy látja, az M44-es megépültével ide lehetne csalogatni olyan cégeket, amelyek nyitottak erre a térségre. Megjegyezte, bár erre a célra az önkormányzat jelenlegi is külön szakembert alkalmaz, mindezidáig nem történt előrelépés az ügyben.

Hangsúlyozta, a siker egyik kulcsa, hogy önkormányzati képviselők folyamatosan tartsák a kapcsolatot a lakossággal, mivel ezeket az elképzeléseket csak az itt élőkkel közösen lehet megvalósítani.

Gajdos Attila polgármesterjelölt Szarvas város egészségügyi helyzetét járta körbe. Úgy véli, ez a téma mindenkit érint, mivel egy elöregedő településről van szó. Noha az ellátás nagy ugyan állami feladat, az önkormányzatnak is vannak kötelezettségei. Szomorúan tapasztalja, hogy az országban „recseg-ropog” az egészségügy. Csak a szerencsén és az ismeretségen múlik, hogy valaki eljut-e a műtőig vagy sem.

Kitért arra is, hogy a kórházi ellátást illetően Szarvast Orosházához csatolták, aminek a szarvasiak többsége nem örül. Az önkormányzat is kinyilvánította a változás iránti igényét, de nem sikerült áttörést elérni az ügyben. Ennek hátterében szerinte az áll, hogy az orosházi kormánypárti politikusok érdekérvényesítő képessége erősebb, mint a szarvasiaké. Leszögezte, a kudarc ellenére nem adják fel ezirányú elképzeléseiket.

A gyermekorvosok tekintetében a város most kötött szerződést egy fiatal szakemberrel, és egy rezidenssel is kapcsolatban állnak. A háziorvosok és fogorvosok vonatkozásában rosszabb a helyzet, mivel túlnyomórészt közép-ill. időskorúak látják el a praxisokat. Külön köszöntet mondott dr. Galambos Andreának, aki saját pénzéből épített rendelőt, és hosszú ideje Szarvasért dolgozik.

A Szarvasi Szakorvosi Kft. véleménye szerint megfelelő szakemberállománnyal rendelkezik, a várólista viszont gyakran hosszú. Az időpontfoglalást illetően sikerült elérni, hogy a januártól bevezetésre kerülő online rendszer mellett megmaradjon a telefonos bejelentkezés lehetősége is. Beszélt a szűrések és a megelőző intézkedések fontosságáról is, amelyeket fokozott támogatás illeti meg.

Zárásként üdvözletét küldte Babák Mihály polgármesternek, aki jelenleg a „messzi távolban”, Litvániában tartózkodik.

Exit mobile version