Menu
in

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Reagált a koronavírus miatt kialakult helyzetre Csabacsűd nagyközség önkormányzata is. Molnár József, a település polgármestere a Szarvasi Kábeltelevízió március 16-i, rendkívüli adásában elmondta, egy humán veszélyhelyzet elején tart az ország, ezért a településen is meghozták a szükséges intézkedéseket.

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában hétfőtől digitális távoktatás kezdődött meg. A gyermekétkeztetésére ellenben továbbra is lehetőség nyílik. Az ebéd ételhordóban vihető el a napközis konyháról. Ezt az alsó tagozatosok 11.30-11.45 között, a felsősök 11.45-12.00 között tehetik meg.

A Hársliget Óvoda Csabacsűd-Örménykút március 17-től ugyancsak bezárja a kapuit, de a szükséges gyermekfelügyeletet biztosítják. Az Idősek Otthonában otthonközeli ellátás valósul meg, az ebéd biztosítása folyamatos. A klubfoglalkozásokat ellenben nem tartják meg. Kérik a klubtagokat, lehetőség szerint ne mozduljanak ki otthonukból, csak a legszükségesebb ügyeket intézzék.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot az elkövetkező időszakban a családgondozo@gmail.come-mailen keresztül vagy a 06/70-6581828a-as telefonszámon érhetik el.

Kitért arra is, hogy a mai nap során egy általános tájékoztatót juttatnak el minden postaládába, amely tartalmazza a legfontosabb információkat, telefonszámokat és elérhetőségeket. Ha valaki rendkívüli élethelyzetben van, és sürgős segítségre van szüksége, hívja a Szociális Intézmény és Konyha telefonszámát, a 0670/501-06-01-es mobilszámot.

Arra kért mindenkit, hogy előzetesen egyeztetett időpont alapján érkezzenek a háziorvoshoz. Receptet telefonon, illetve név és TAJ-szám feltüntetésével a váróteremben elhelyezett gyűjtőládán keresztül is kérhetnek. A közelmúltban bevezetett e-recept szintén mindenki számára elérhető, használatához mindössze TAJ-számra van szükség.

Szólt arról is, hogy az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár valamint a sportöltöző is bezárásra kerül, az intézménybe tervezett rendezvényeket elhalasztják. A következő falugazdász ügyfélfogadás várhatóan április második hetének szerdáján lesz. Kérte, ennek megerősítéseként hívják fel a lakossági tájékoztatóban feltüntetett telefonszámot.

Beszélt arról is, hogy a közös önkormányzati hivatal csökkentett üzemmódra áll át. Kérik a lakosságot, hogy lehetőség szerint halasszák el ügyeik intézését vagy telefonon tegyék meg azt. Emellett kihelyeznek egy ládát az épület elé, amelyben mindenki megtalálhatja a szükséges nyomtatványokat. Amennyiben mégis személyes ügyfélfogadásra van szükség, egyeztessenek időpontot az ügyintézővel.

– Én mindenkitől megértést, összefogást, önfegyelmet kérek, mert egy olyan rendkívül helyzet előtt állunk, amire az elmúlt évtizedekben még nem volt példa Magyarországon – üzent a képernyőn keresztül a csabacsűdieknek.

Hozzátette, fontos, hogy betartsuk a központi intézkedéseket, ne keltsünk pánikhangulatot, és vigyázzunk egymásra.

Zárszóként elmondta, Csabacsűdön jelenleg nincs karanténba helyezett személy, de várható, ha a külföldön dolgozók hazatérnek.

Exit mobile version