Menu
in ,

A madarak és a funky napja a Szarvasi Arborétumban

Fotó: Babák Zoltán

Fotó: Babák Zoltán

A vándormadarak napja előestéjén, immár hatodik alkalommal jelentkezett Szlovák Norbi kedvenc zenéivel a Minden ami Szarvas Facebook-oldalán keresztül. Az első négyet még otthoni stúdiójából nyomta le, de legutóbb, ahogy a Newjságon is hírt adtunk róla, a Cervinus Teátrum nagyszínpadáról –persze zárt ajtók mögül– a legnépszerűbb közösségi portál, a Facebook live funkciója segítségével.

Így történt ez tegnap is, amikor ugyanaz a csapat, de ezúttal a Szarvasi Arborétum egy tisztásáról kezdett a Facebookon élő adásba. Ahogy Dernovics Péter fogalmazott, a vírus nem fogja megállítani őket, mennek tovább, vannak még helyszínötletek. A Szarvasi Arborétum egyfajta kötelező gyakorlat volt. A Minden ami Szarvas és a partneroldalakon keresztül mintegy százezer embert érnek el. Az elmúlt heti produkciójukat akkor több százan követték őket élőben, azóta 12 ezernél többen tekintették meg a felvételt és 30 ezernél több felhasználót értek el bejegyzésükkel.

Dr. Hanyecz Katalin elmondta, hogy különböző programok során már többször működtek együtt a Minden ami Szarvas csapatával. A Szarvasért Alapítvánnyal közösen április 26-ára tervezett, majd a járvány miatt egyelőre későbbre halasztott Tavaszi Bolza-kör első arborétumi futóverseny partnerszervezői között is ott volt Dernovics Peti és csapata.

Nagyon örült annak, hogy megkeresték ezzel a zenés rendezvénnyel, mert mint mondta, lassan két hónapja túl csendes a kert, és azt is reméli ettől az online eseménytől, hogy ezen a követőtáboron keresztül olyanokhoz is eljut, akik még nem voltak itt, illetve a régebbi látogatóknak is újból kedvük lesz eljönni ide.

Norbi –ahogy fogalmazott– azt a koncepciót állította fel még az elején, hogy azokkal a vendégdídzsékkel, akik Szarvason dolgoznak, vagy csak még most bontogatják a szárnyaikat, minden hétvégén egy kicsit másabb zenét játsszon… egy kicsi funkyt, egy kicsi house-t, egy kicsi deepet, egy kicsi techet…

Egy hete Yohan’B, azaz Brlás Zsolt house-szal, most MoveBeats, alias Kohut Patrik funkyval érkezett norB-hoz.

MoveBeats, azaz Kohut Patrik nyolc éve kezdett diszkózni. Szarvasi szórakozóhelyekről ismerhetjük, de fellépett már budapesti klubban is. Péntek estére a 90-es évek zenéiből, illetve a kétezres évek elejéről válogatott R’n’B és hip-hop előadóktól, így megszólalt az Ace of Base, a Delinquent Habits és Ice Cube is.

Ma van a vándormadarak világnapja, holnap a madarak és fák világnapja lesz. A tegnap esti funky, soul, rap, R’n’B és hip-hop abszolút madárbarát hangerővel szólt a Szarvasi Arborétumban.

Exit mobile version