Menu
in ,

Izzadságszagú döntetlen

Fotó: Babák Zoltán

Fotó: Babák Zoltán

A kvalifikációs torna tovább folytatódott a hétvégén, a nyolcadik fordulóval megkezdődtek a csoport visszavágói. Csapatunk az elmúlt években jól szereplő, mára kicsit fényét vesztett Dévaványa ellen lépett pályára a gyönyörű őszi időben szép számmal kilátogató publikum előtt.

Az első fordulóban egy gólgazdag, hajrában egalizált 3-3-s döntetlen játszottunk ellenfelünkkel, így titkon reménykedtünk egy hazai visszavágás lehetőségében. Sajnos a vasárnapi teljesítmény valamivel gyengébbre sikerült a vártnál. Kiemelkedő egyéni teljesítmények nem voltak vasárnap, így az átütő erő, amire a győzelemhez szükséges lett volna most nem állt rendelkezésre.

Két hasonló napot kifogó, közel azonos erőkből álló gárda feszült egymásnak, aminek egy picit unalmas, inkább a taktikai harcról szóló mérkőzés lett a végeredménye. Az első félidőben kezdeményezőbb szerepben léptek fel a hazaiak, több veszélyes támadást sikerült vezetni, amit rendre kihagytak a támadók, vagy már a lövés előtt sikerült a dévaványai védelemnek közbelépni. A játékrész második felében több kontrát is tudtak a vendégek vezetni, amiből veszélyes helyzetek alakultak ki, szerencsére Petrovics Zsolt a helyén volt, több szép védést bemutatva sikerült a döntetlen megőrizni.

A szünet után harcosabb vendég csapat érkezett a játéktérre, de a gólszerzéssel mindkét társaság hadilábon állt vasárnap. Már szinte mindenki elkönyvelte magában, hogy egy unalmas pontosztozkodásra futja a csapatoknak, amikor Viszkok Dani egy kavarodást követően bedarálta magát a vendég tizenhatoson belülre és a védők gyűrűjében gólt tudott szerezni (85′, 1-0).

Sajnos nagyon sok idő nem maradt az örömködésre, hiszen szinte a kezdőrúgásból egalizált a Dévaványa. Egy szöglet után sikerült a hazai kapuba juttatni a labdát (Pap Ákos, 86′, 1–1).

Összességében egy harcos, recsegős, döcögős mérkőzésen jó pár kimaradt helyzet után maradt az igazságosnak mondható döntetlen. A találkozó kapcsán érdemes kiemelni a játékvezetői hármas jó munkáját, illetve a kapusok jó teljesítményét.

Csabacsűdi GyLSE – Dévaványai SE 1–1 (0–0)

Csabacsűdi GyLSE (4-2-3-1): Petrovics Zsolt – Sovány Pál, Viszkok Csaba, Kiri Bence, Kiss Gábor – Tasi Norbert, Sándor János – Kasik Márk, Rafaj Roland, Magyar Martin – Endrefalvi Erik.
Játszott még: Jelen Szebasztián, Viszkok Dániel

Szentesi János: Egy hasonló erőkből álló csapat ellen, aki ráadásul pontosan tudja mit szeretne elérni egy adott mérkőzésen, nagyon nehéz a saját akaratodat érvényesíteni. Ez ma csak hellyel-közzel sikerült. Csapatként jól működtünk, de kiemelkedő egyéni teljesítmény ma csak a kapuban volt, ami szinte mindent elárul a mérkőzésről. Jövő héten fontos rangadó vár a csapatra Mezőberényben, mostantól arra a találkozóra kell koncentrálni.

Szentesi János

Fotó: Babák Zoltán

Exit mobile version