Menu
in , ,

Egy nehéz nap délutánja a Molnár Trióval

A Molnár Trió (Fotó: Babák Zoltán)

A Molnár Trió (Fotó: Babák Zoltán)

– A színpadon a Molnár Trió – konferálta fel a TérZene programban Szarvasra érkező együttest Csasztvan András a Cervinus Teátrum Kamaratermében. Az eredetileg a Zenepavilonhoz meghirdetett eseményt még a délelőtt folyamán átirányították fedett pályára, mert mint mondta, nem hitték, hogy a prognózisnak megfelelően valóban ki fog sütni a nap, miközben fél szemmel az első sorban ülő Pártai Lúciára sandított.

A zenészhármas ismerős a szarvasiaknak, hiszen már vagy nyolc éve rendszeres fellépői a Szilvanapoknak. Nem volt könnyű napjuk. Az autópályán baleset miatt dugóba kerültek, így már komoly csúszásban voltak, ezért igyekezniük kellett a beállással, hogy ne várakoztassák meg nagyon a közönséget.

Nehéz időszakon van túl mindenki, a közönség és ők is, mondta Molnár György, aki elárulta, örömmel vállalnak el minden fellépést, hogy találkozzanak a zenéjüket szeretőkkel. Külön megköszönte azoknak, akik a félelmüket leküzdve eljöttek tegnapi a koncertjükre.

Molnár György nemzetközi Lyra-díjas harmonikaművész partnerei már tíz éve Móré István (basszusgitár) és Kiss László (gitár).

Műsorukban képzeletbeli utazásra invitálták a hallgatókat a harmonika szárnyán. Edit Piaf Franciaországában kezdték annak legsikeresebb sanzonjával. Ezalatt Molnár György elfogyasztotta első harmonikáját, így a Cseresznyevirág című cha-cha-chát, illetve az azt követő számokat már egy akusztikus harmonikán adta elő.

Exit mobile version