Menu
in , ,

A Twist Olivér két boldog színészpalántája: Szilveszter és Kevin

Kék pulóverben Szemenyei Kevin, maszkban Laurinyecz Szilveszter (Fotó: Babák Zoltán)

Kék pulóverben Szemenyei Kevin, maszkban Laurinyecz Szilveszter (Fotó: Babák Zoltán)

Laurinyecz Szilveszter és Szemenyei Kevin 2016-ban – és azóta folyamatosan – játsszák a Cervinus Teátrum Valahol Európában című musicaljében Kuksi szerepét, amit még ebben az évben is alakították volna, ám a pandémia közbeszólt. A szerepet azonban lassan kinövik a fiúk. A Lázár Ervin program keretében még ebben az évben játszották volna, ez azonban elmaradt. Az előadástól egy záróelőadással készültek elbúcsúzni a Cervinus Teátrumban, ami szintén nem valósulhatott meg a tervezett időpontban. (De remélem, ez még megvalósítható.) Ám a két fiú, Kevin és Szilveszter mégsem maradt szerep nélkül, mert Varga Viktor rendezésében Charles Dickens-Belinszki Zotán-Gulyás Levente-Tatár Bianka-Varga Viktor Twist Olivér című musicalben megkapták Twist Olivér szerepét. Varga Viktor főrendező azt mondta róluk: „Nagyon jól teljesítenek! Sokat kérdeznek, és nagyon jókat, remek, jó alkotótársak, mert érteni is akarják a történetet.”

A két fiú nagyon felszabadultan, vidáman érkezett a beszélgetésre, látszott, hogy boldogok, hiszen ragyogtak. Olyan összhangot éreztem közöttük, ami nagyon ritka ilyen korú gyermekek között. Sokszor szinte egyszerre felelték ugyanazt a kérdésre. Kevin és Szilveszter megtanultak csapatban dolgozni, nem önmagukért, vallják: „a csapatért is mindent meg kell tenni, ami tőlük telik”. Sokszor meglepően felnőttként válaszoltak a kérdésekre.

Látom nagyon vidámak vagytok! Kevin, Szilveszter újra főszerepet kaptatok a Cervinusban, ezúttal Olivér szerepébe kell bújnotok. Hogy kaptátok meg ezt a lehetőséget?

Szemenyéi Kevin: Nem kellett próbára jönnünk, „be lettünk” választva.

Laurinyecz Szilveszter: Nekünk nem kellett castingra jönnünk, hanem megkaptuk a szerepet. Jó érzés volt. Megpróbáljuk most is jól alakítani a szerepet. Bár most nagyon sokan vagyunk, de nagyon várjuk a közös munkát.

Ismeritek a történetet?

Laurinyecz Szilveszter: Igen. Olivér anyukája belehalt a szülésbe, az apja pedig nem foglalkozik vele. Ezért gyermekként munkára fogják – így alakul ki a történet.

Olivérnek sok gonoszsággal kell szembenéznie. Ti, hogy élitek meg azt, hogy vannak rossz emberek is?

Szemenyei Kevin: Kicsit nehéz – kicsit. Azt tudjuk, hogy a színészek nem azonosak a szereppel. Mondja a szöveget, de nem gondolja komolyan, hiszen ő is csak szerepet játszik.

Laurinyecz Szilveszter: Igazából bele kell élni magunkat a szerepbe. Lehet, hogy néha potyognak a könnyeink, de ez tök normális dolog. A lényeg, hogy beleéljük magunkat a szerepbe.

Az látszik, hogy boldogok vagytok…

Laurinyecz Szilveszter: Igen, nagyon boldogok vagyunk!

Szemenyei Kevin: Igen, nagyon örülünk, jó érzés!

Vártatok újabb szerepre Kuksi után?

Laurinyecz Szilveszter / Szemenyei Kevin: Igen nagyon vártuk.

Hányadik osztályba jártok?

Laurinyecz Szilveszter: 6.

Szemenyei Kevin: 6.

Ezt nem tudtam. Szilveszter, te Kétsopronyban élsz, hogy jutsz be a próbákra?

Laurinyecz Szilveszter: Anyáék hoznak.

Mikor próbáltok?

Szemenyei Kevin: Délután próbálunk, hogy délelőtt iskolába legyünk. Amikor a Valahol Euróbában-t próbáltuk, akkor is suliba jártunk délelőtt.

Laurinyecz Szilveszter: De első a tanulás mindig. De nekünk a tanulás mellett a szöveget is meg kell tanulni.

Látom mindkettőtök számára fontos a tanulás.

Kevin és Szilveszter: Igen, az a legfontosabb!

Laurinyecz Szilveszter: A színházban nem csak próbálunk, hanem énekelni, mozogni is tanulunk. Sok mindent megismerhetünk itt.

Szemenyei Kevin: Például, itt ismertem meg a csapatmunkát.

Laurinyecz Szilveszter: Jól összekovácsolódtunk.

Igen, a Valahol Európában szereplői igazi csapattá váltak, ezt sokszor tapasztaltam, de látszott a színpadon is, hogy a gyermekek és színészek, rendező és a teljes háttér egy csapattá vált. Szerettétek egymást.

Szemenyei Kevin: Reméljük a Twist Olivér szereplői is igazi csapattá válnak, igazi csapatmunka lesz.

Laurinyecz Szilveszter: Ismerősök is szerepelnek, és lesznek új barátaink is. Nagyon várjuk a közös munkát.

És már tudjátok, hogy aki gonosz szerepet játszik, az csak egy szerep és nem maga az ember.

Szemenyei Kevin: Igen.

Laurinyecz Szilveszter: A valóság és a szerep nem ugyanaz.

Kevin, Szilveszter, nagyon köszönöm, hogy beszélgethettünk, kívánom, hogy őrizzétek meg ezt az őszinte hitet és szeretetet, ami árad belőletek. Sok sikert kívánok nektek a tanulásban és a színpadon is, még találkozunk!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette a Twist Olivér első olvasópróbáján.

Exit mobile version