Menu
in ,

Bukovinszky Béla vehette át a 6. számú szarvasi Oscart

Bukovinszky Béla átveszi Bődi Jánostól a 6. számú Szarvasért arany emlékplakettet

Bukovinszky Béla átveszi Bődi Jánostól a 6. számú Szarvasért arany emlékplakettet (Fotó: Babák Zoltán)

Szombat délután tartotta ünnepi közgyűlését Szarvas Város Barátainak Köre. Az egyesület hivatalosan 1985. január 1-én alakult, de nem hivatalosan már közel négy évtizede működik.

Az egyesület elnöke, Bődi János a 2020-as év beszámolójával kezdte a napirendek sorát, amit az egyesület tagjai egyhangúlag elfogadtak. Az elmúlt rendkívüli év történéseit soroló összefoglalójában kitért a szoboravatóra és a közelmúltban rendezett könyvbemutatóra is.

Ezen alkalmak legfontosabb eseménye az oklevelek és az emlékplakettek átadása. A 2020-as évben tizenegy érvényes javaslatot fogadott el az egyesület vezetése. Emléklapot Egri Gergő és Frankó Dániel, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, illetve Uhljar Tímea, a Székely Mihály Szakképző szépészet szakos diákja kapott.

Egyhangú szvazással fogadták el a 2020-as beszámolót (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvasért bronz emlékplakettet Janecskó Lászlóné vehetett át. Ő rendszeres szervezője a baráti kör rendezvényeinek, segít azok lebonyolításában. Lipcseiné Czifra Magdolna költői tevékenységével gazdagította Szarvas Város Barátainak Köre eszmei értékét. Medvegy Mihályné a karácsonyi vásárok előkészítésében és lebonyolításában vállal évről évre komoly szerepet. Tatai László a városi médiában több évtizedes közreműködéséért, a város lakosságának a gazdasági, kulturális és sport területéről való tájékoztatásért kifejtett tevékenysége elismeréseként érdemelt bronz plakettet.

Ezüstöt ítéltek a Körös Televízió stábjának, ami a méltatás szerint a leghitelesebb és legnézettebb értékközvetítő médium Szarvason. Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna az egyesületért végzett áldozatos munkájáért, Závogyán Judit a “SZARVASÉRT” Alapítvány tevékenységébe vitt új lendületért, ötleteiért vehetett át ezüst plakettet.

Díjak (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén, azaz 2020-ban a legmagasabb elismerés is gazdára talált. A szarvasi Oscart, a 6. számú arany emlékplakettet Szarvas város gazdasági fejlődését és széles körű ismertségét, elismertségét segítő, a város és környékének építése, szépítése, idegenforgalma érdekében kifejtett kiemelkedő vállalkozói teljesítménye és közéleti tevékenysége elismeréseként Bukovinszky Béla vehette át.

A díjazott a mikrofonhoz lépve elmondta, nagyon megtisztelőnek érzi, hogy rá gondoltak, egyúttal értetlenségét fejezte ki, mert ő csak tette a dolgát. “Olyan sok, értékes ember kapta meg ezt a díjat, hogy egy picit kívülállónak érzem magamat”, fogalmazott Szarvas Város Barátainak Köre a 6. számú emlékplakettjének birtokosa, majd kijelentette, hogy azt a Mini Magyarország Makettpark stábjának ajánlja fel.

A díjátadó után a a HOBO zenekar szolgálta a zenét a vacsora mellé.

Exit mobile version