in , ,

Ellenzéki előválasztás: Gajdos Attila is bejelentkezett, megméretteti magát

Gajdos Attila aláírást gyűjt a Szarvasi piacon 2021. augusztus 27-én
Gajdos Attila aláírást gyűjt a Szarvasi piacon 2021. augusztus 27-én (Fotó: Babák Zoltán)

45 éve él, tanul, dolgozik a körzetben. Az ellenzéki előválasztáson indulók közül egyedüliként a 2. számú választókerület lakója, hangsúlyozta a megjelent média munkatársai előtt ma délelőtt a szarvasi piacon folytatott aláírásgyűjtését egy rövid sajtótájékoztató erejéig megszakító Gajdos Attila.

A kamerák előtt álló Gajdos Attila valamiért furcsán hatott. Ő segített megtalálni a választ: 30 kilót fogyott. Megígérte, elárulja hogy csinálta, de erről talán majd egy külön cikkben.

Jelen pillanatban hárman mérkőznek azért, hogy Dankó Béla kihívói lehessenek a jövő tavasszal esedékes országgyűlési választásokon. Rajta kívül a Demokrata Koalíció jelöltje, Kondé Gábor, és az MSZP-Párbeszéd-es Miskéri László jelentkezett be a megmérettetésre. Gajdos Attila a Márki-Zay féle Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje.

A kétfordulós ellenzéki előválasztás első fordulójában a körzeti képviselőkről döntenek, illetve arról, hogy a miniszterelnök-jelöltek közül kik jussanak be az októberi második körbe, hogy akkor már csak legnagyobb támogatással bírók közül válasszák ki Orbán Viktor kihívóját.

A 2. számú választókerület Szarvastól Békés városig 18 települést foglal magában. “Az egyik legelmaradottabb térsége Magyarországnak, minden mutatóban hátul vagyunk”, állapította meg Gajdos Attila.

“Az emberek képviseletét szeretném ellátni”, jelentette ki, majd sorolta: “Az egész választókerületben gond a munkahelyek, a bérek kérdése. Megemelkedtek a megélhetés költségei, a fizetésekből nem lehet megélni, ezért nagy az elvándorlás. Komoly gazdaságfejlesztésre lenne szükség, hogy megfelelő munkahelyek legyenek.”

A gazdasági fejlődés egyik komoly akadályának látja az közlekedési hálózat állapotát, amikben bár “minimális változások történtek, összességében még mindig katasztrofális az utak minősége”, mondja.

“Nagyon problémásnak látom az egészségügy helyzetét. Elképesztő várólisták vannak, orvoshiány. Nem tudjuk, mi lesz az orosházi kórházzal. A háziorvosok elöregedtek a térségben. Összeomlóban van az egészségügy. Ezen változtatni kell! Az oktatási rendszerrel is gondok vannak. Pár éven belül alig lesz tanár.”

Fontos, hogy felzárkózzon ez a térség, hogy jobb életminőségben tudjunk élni. Ne kelljen elmenni innen Budapestre, külföldre, itt lássák a jövőjüket a fiatalok, fogalmazott az ellenzéki jelölt.

Gajdos Attila 17 éve a Jobbik tagja, a szarvasi szervezet egyik alapítója, de jelen esetben kevésbé tartja fontosnak a pártpolitikát.

“Az a fontos, hogy az ellenzék legyőzze a Fideszt, mert már nem az embereket képviselik”, indokolta döntését Gajdos Attila, aki az MMM jelöltjeként egyszerre gyűjtött aláírást Jakab Péternek és Márki-Zay Péternek.

Bár ő a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelölte, amennyiben nyer, a Jobbik frakciójába ül be.

Azt, hogy miért tartja fontosnak az előválasztást, azzal indokolta, hogy Pesten így sikerült Tarlós Istvánt megverni.

“Amerikai találmány, nem rossz dolog. A kétfordulós előválasztás segítségével megtalálhatjuk a legalkalmasabb személyt arra, hogy a legnagyobb támogatottságot élvező ellenzéki jelölt legyen Orbán Viktor, illetve a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének, Dankó Bélának a kihívója a tavaszi választásokon.”

“Az emberek jelöltje kívánok lenni. Kérem, támogassanak az előválasztáson, írják alá a jelölőíveket!”, zárta tájékoztatóját Gajdos Attila.

Legközelebb vasárnap 8 órától várja a támogatókat a szarvasi piacon a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje.

Sutyinszki István

Szétlövésben lett harmadik Sutyinszki István

A Szegedi Szimfonikus Zenekar a Szarvasi Vízi Színházban 2021. augusztus 27-én

A szegedi szimfonikusok Ajándékkoncertje