Menu
in ,

Új játszóteret adott át Szofi a szentandrási fövenystrandon

Sinka Imre polgármester, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Szofi átvágja a szalagot

Sinka Imre polgármester, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Szofi átvágja a szalagot (Fotó: Babák Zoltán)

Szofi aktivista a szentandrási fövenystrandon. Aktivista volt édesanyja, nagynénjei, illetve nagyszülei is abból az időből, amikor a környék még korántsem volt ennyire rendezett. A gát tetején álló nagyszülői házból pont rálát kedvenc nyári lazázóhelyére, ahol ma az az örömteli esemény érte, hogy átadhatta azt a játszóteret, amit minden bizonnyal még a hivatalos ceremónia előtt már tesztelt, de a formalitás kedvéért rögtön ki is próbált.

Ebben segítségére volt Dankó Béla országgyűlési képviselő, illetve Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere. Amíg a politikusok beszéltek, addig Szofi bemelegített a bográcsozón.

Az utóbbi tíz-tizenkét évben jelentős fejlődésen ment át ez e terület, állapította meg Dankó Béla a rendezvénytérre, a mellett levő labdarúgó pályára, illetve a kerékpárútra tekintve. Közel 300 millió forint lett ezen a részen elköltve, vont egyenleget. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően egy megfelelő színvonalú, a település igényeit kiszolgáló területté változott. Mindig örül, ha a gyerekeknek szóló beruházásokat adhat át, jelentette ki, majd felsorolta a kormány azon erőfeszítéseit, amiket a gyermekes családokért tesz.

“Fontosnak tartom, hogy a családokat itt lehessen tartani. Ehhez megfelelő szolgáltatások kellenek, megfelelő színvonalú oktatás kell”, jelentette ki.

Békésszentandrás emellett is sok mindenre és nagyon jól pályázott. Az elmúlt négyéves ciklusban a településre 3,8 milliárd forint érkezett. Ebből 914 milliót az önkormányzat nyert el és tudott fejlesztésre fordítani, részletezte mielőtt átadta volna a szót a falu mellette álló polgármesterének.

Sinka Imre visszaemlékezett arra az időre, amikor a település élére került. Akkor magáévá tette a korábbi önkormányzatok azon tervét, hogy fejlesszék ezt a területet, próbálják jobban megnyitni a település lakói, illetve az ideérkező turisták felé is.

A Magyar Falvak Programban megvalósult játszótár azóta már a nyolcadik projekt ezen a területen. Reménykedik abban, hogy a gyerekeké után a felnőtteknek is tudnak egy hasonlóra támogatást nyerni a TOP Pluszban, ezzel ráerősíteni a terület többgenerációs jellegére.

A beruházásról szólva elmondta, az 4,6 millióból valósult meg. Négy, EU-s szabványnak is megfelelő elem került elhelyezésre.

Szofin kívül az eseményt megtisztelte jelenlétével Molnár József, Csabacsűd polgármestere is.

Exit mobile version