Menu
in ,

Interaktív kiállításon tekinthetők meg a megyei értéktár elemei

Óriáskirakózás az interaktív kiállítás megnyitóján

Óriáskirakózás az interaktív kiállítás megnyitóján (Fotó: Babák Zoltán)

A megyei értéktár 67 eleme közül 52 különbözőt ismerhetnek meg azok, akik a héten felkeresik Cervinus Teátrumot. Az interaktív kiállítást Csasztvan András nyitotta meg, aki konzorciumi partnerek, a Cervinus Teátrum és a Békés Megyei Önkormányzat nevében köszöntötte a megnyitón résztvevőket.

A 3D-s installáción a megye természeti értékei, épített örökségei, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékei, szellemi és kulturális hagyatéka mellett annak turizmusra és sportra vonatkozó, valamint rekreációs és gyógyászati célú elemei fedezhetők fel.

Közülük első sorban a szarvasi vonatkozásúakat emelte ki Csasztvan András.

“Szarvas települési szinten sincs lemaradva”, mondta, majd a megnyitó résztvevőivel közösen összegyűjtötték, mik is azok: Szarvasi Arborétum, a Körös-Maros Nemzeti Park, a történelmi Magyarország közepe emlékhely, a Szarvasi Vízi Színház, a Tessedik Táncegyüttes, a Szárazmalom és Szarvas Város könyvtárának régi gyűjteménye, vagy ahogy itt ismerjük, a gimnázium régi könyvtára.

A Békés Megyei Értéktár interaktív kiállítását a megye 15 településére juttatják el, így Szarvas mellett Békéscsaba, Békés, Gyomaendrőd, Gyula, Mezőkovácsháza, Orosháza, Sarkad, Szarvas, Szeghalom, Mezőberény, Dévaványa, Vésztő, Kunágota, Nagybánhegyes, Tótkomlós adott otthont neki. Minden településen legalább egy hétig látogatható.

Exit mobile version