Menu
in ,

Európa legnépesebb szabadfogású edzőtábora volt Szarvason

Szarvasi birkózók a Szarvason rendezett nemzetközi edzőtáborban 2022. augusztus 11-én

Szarvasi birkózók a Szarvason rendezett nemzetközi edzőtáborban 2022. augusztus 11-én (Babák Zoltán)

Sokadszor szervezett közösen a Vasas és a Szarvasi Birkózó Egyesület nemzetközi nyári edzőtábort. Közel kétszáz amerikai, szlovák, makedón, moldáv, német, finn, észt, francia sportoló érkezett a szombattól péntekig tartó, napi két edzést magában foglaló hétre, aminek instruktora Völler Gergő, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, és Völler Ákos, a nők korábbi szövetségi kapitánya volt.

Ahogy arról már hírt adtunk, az edzőtábor a fővárosiak bázisán szombaton egy versennyel kezdődött, majd ezt követően jöttek Szarvasra.

Az edzőtábor érdekessége, hogy a legnagyobb delegáció 41 fővel az USA-ból jött, de tízszer ennyi jelentkező volt, hogy eljöhessenek erre a hétre. Őket a franciák delegációja követi 16 fővel.

Birkózók a Szarvason rendezett nemzetközi edzőtáborban 2022. augusztus 11-én (Fotó: Babák Zoltán)

“Ilyenkor kimondottan csak a technikára helyezzük a hangsúlyt”, árulta el Sükösd Attila, a szarvasi birkózók edzője. “Az év folyamán nincs ennél jobb lehetőségünk, hogy ilyen minőségi edzőpartnerekkel készüljünk. Amerikaiakkal világbajnokságon kívül aligha találkozhatunk, így ilyenkor megragadjuk az alkalmat, hogy megismerjük és gyakoroljuk azt a stílust is.”

A Covid után nagyon nagy dolog, hogy ilyen létszámú tábort tudtunk megszervezni, és sikeresen lebonyolítani, tette hozzá a szarvasi edző.

“Egész Európában ma ez a legnépesebb szabadfogású edzőtábor.”

Nem vett részt a táborban Hajduch Nándor, aki kedden magyar színekben a válogatott kerettagjaként utazik a világbajnokságra.

Exit mobile version