Menu
in ,

Kacagtató, pikáns színház csak felnőtteknek, sztárszereposztással

Beleznay Endre (George) és Pikali Gerda (Linda) a FÓRUM Színház A feleség negyvennél kezdődik című előadásán a Szarvasi Vízi Színházban 2023. június 30-án.

Beleznay Endre (George) és Pikali Gerda (Linda) a FÓRUM Színház A feleség negyvennél kezdődik című előadásán a Szarvasi Vízi Színházban 2023. június 30-án. (Fotó: Babák Zoltán)

Pénteken este a FÓRUM Színház hozta el Szarvasra egyik sikerdarabját, Arne Sultan – Earl Barett – Ray Cooney: A feleség negyvennél kezdődik című házasságjavító komédiáját, Beleznay Endre fordításában, Németh Kristóf, a Fórum Színház igazgatója és Beleznay Endre rendezésében, sztárszereposztásban. Producer Németh Kristóf.

Az előadás a XII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 2. versenyprogramja.

Linda (Pikali Gerda) nem talál örömet házasságában, aminek a 17. évfordulója közeleg. Mindene megvan, lakás, két kocsi, rendes férj, George (Beleznay Endre), egy kamaszfiú, Leonard (Náray-Kovács Zsombor). A házban él Bernard, George apja (Magyar Attila), aki kicsit szenilis, de szerethető. Barátaik, Roger (Németh Kristóf) és felesége, Betty (Gregor Bernadett) mindenben segítik Lindáékat és fordítva is igaz, ahogy barátok között lenni szokott.

Linda közeledik a negyedik X-hez, George pedig kora reggeltől késő estig dolgozik, így nem igen tudja kényeztetni feleségét, aki szerelemre, gyöngédségre vágyna, de George erre képtelen, azt hiszi házassága tökéletes. Meg sem hallja Linda szavait. Ezért Linda úgy dönt, egyedül akar élni. George elköltözik. De egy félszeg férfi, aki eddig mindent megkapott, hogy éli meg, hogy „lapátra tették”. Nos, rosszul. Linda azonban szárnyakat kap, jógázik, szobrászkodik edzésre jár, szóval megtalálja önmagát.

Persze volt sok-sok egyéb – nem gyermekeknek való – történés a színpadon, hiszen az előadás, majdnem három óra. Beleznay Endre briliáns alakítása a színpadon, a nézők rekeszizmait nem hagyta megnyugodni, vette a poénokat, ezt érezve a színművészek még „rátettek egy lapáttal”. Fergeteges humorú előadást láttunk, és nem csak Beleznay Endre égett magas hőfokon, hanem játszótársai is, Németh Kristóf, Magyar Attila, Pikali Gerda, Gregor Bernadett és Náray-Kovács Zsombor mindent megtettek, hogy szórakoztassák a teltházas közönséget. Ezeregyszáz ember nevetett, tapsolt a poénokon, és nagyon jól szórakozott. (Néha a színészek is a színpadon!)

Bevallom, nem tartozik a kedvenceim közé a bohózat, pedig ebben a darabban is csak olyan dolog esik meg, ami egyébként is megtörténhetne, sőt a történetet drámaként is meg lehetett volna írni. Ha jól táncolnak azon a bizonyos pengeélen, mert jól rendezik és a színészek is tökéletes alakítást nyújtanak, egy nagyon jó előadás születik meg, amit tegnap este a Fórum Színház bizonyított. A közönségnek játszik a színész, igényes előadásokkal könnyedén megtelik a nézőtér. A pénteki produkció színvonalas volt minden tekintetben. A briliáns alakítások mellett nagyon szép díszlet várta a nézőket (díszlet – és jelmeztervező Csík György).

A FÓRUM Színház először vett részt a Vízi Színház nyári eladássorozatában. Remélem, jövőre is köszönthetjük őket, hiszen a MCG mellett, erre az vígjátékra sem lehetett jegyet kapni régóta.

Németh Kristóf 2017-ben a „Film a víz fölött” sorozatban Szabó László vendégeként járt a Vízi Színház színpadán, Pikali Gerdának, Gregor Bernadettnek és Beleznay Endrének sem volt ismeretlen a szarvasi víziszínpad, hiszen játszottak már itt több alkalommal.

A nézők hosszú tapssal köszönték meg a művészeknek az estét!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version