A Szentendrei Skanzenben rendezték meg a hazai kézműves pékségek és otthonsütők legnagyobb éves seregszemléjét, a Kenyérlelke Fesztivált. Az eseményen idén közel 40 pékség mérte össze tudását és kreativitását, a fesztivál középpontjában pedig a hagyományos kovászos kenyér állt.
A Szeretetem Pékműhely, vezetője Petneházi Andrea, idén először indult a profi kategóriában, ahol az ország legismertebb kézműves pékjeivel és nagy múltú pékségekkel versenyzett. A pékműhely csapata korán kelt, és frissen sült, még meleg kenyereit vitte Szarvasról a fesztiválra, magával hozva a szeretetet, gondoskodást és odafigyelést, amit minden egyes kovászos kenyérbe tesznek.
A nap folyamán a résztvevők workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken, valamint szakmai és baráti találkozókon vehettek részt, majd délután került sor az eredményhirdetésre. A Szeretetem Pékműhely arany minősítést kapott a fehér és félbarna kenyerek között, ezzel kiemelkedő szakmai elismerést szerezve a közel 40 induló pékség közül, és Békés megyéből egyedüliként.
„Hihetetlen érzés volt állni a dobogón azokkal a mesterekkel, akikre példaképként tekintek”– mondta Petneházi Andrea, a pékműhely vezetője. „Ez a díj nem csupán szakmai elismerés, hanem bizonyíték arra, hogy Szarvasról prémium minőségű, szeretettel készített kovászos kenyereket vihetünk az otthonok asztalára.”
A Szeretetem Pékműhely továbbra is elkötelezett a hagyományos kovászos kenyerek készítése, a kézművesség és a prémium minőség iránt, és büszkén képviseli Szarvast és Békés megyét a kézműves pékségek szakmai közösségben.

