in

Őrizetben az országjáró csaló

110225rendorseg

110225rendorsegTöbb mint százmillió forint kárt okozott különböző cégeknek, vállalkozásoknak az a csaló, akit szerdán fogtak el a Békés megyei rendőrök. A kiskőrösi férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására is.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya először 2007-ben indított eljárást egy szarvasi cég feljelentése nyomán. A társaságtól ugyanis kb. 4 millió forint értékű rizst vitt el az akkor még ismeretlen tettes. Úgy állapodott meg a céggel, hogy később fizeti ki az árut, erre azonban nem került sor. A férfi egy gazdasági társaság nevében járt el, és kötött szerződést a szarvasi céggel. Később azonban kiderült, hogy nem egy, hanem az elmúlt kb. 3 évben összesen 6 gazdasági társaságot alapított azért, hogy a csalásokat leplezze. Bejárta az ország szinte minden megyéjét. Rendszeresen vásárolt halasztott fizetéssel különböző dolgokat, amiket később áron alul értékesített. A 43 éves férfit korábban hasonló bűncselekmények miatt már elítélték. Az eljárás során megpróbált elrejtőzni a hatóság elől, kétszer elfogatóparancsot is adtak ki ellene. A férfi Bács – Kiskun megyei tanyáján szerdán reggel tartott házkutatás során több millió forint értékben kerültek elő bűncselekményből származó dolgok. Vegyszerek, szerszámok, gépek, termények. A férfi által alapított és képviselt gazdasági társaságok iratait pedig a tanya melléképületeiben, állatoknak (kutyának, csirkéknek) kialakított ólakban találták meg a nyomozók.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egyelőre 30 rendbeli csalás bűntett elkövetésével gyanúsítja a kiskőrösi férfit, S. Z.-t. A nyomozás későbbi szakaszában azonban igyekeznek felkutatni mindazokat, akiknek a férfi kárt okozott.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110224garda

Gárda-pör – még mindig nincs ítélet

110225sport

Nagy Noémi és Uhljar Viktor a 2010-es év legjobbja