Connect with us

Rendezvény

Fókuszban a Himnusz

Pedagógusok a himnuszról

Szarvason, a Szent István Egyetem Pedagógiai Karán a magyar himnusz 165. születési évfordulója és Erkel Ferenc születésének közelgő bicentenáriuma alkalmábólnemzetközi tanítási versenyt és módszertani konferenciát rendeztek.Fókuszban a magyar nemzet himnusza címmel pályázatot hirdetett a kar, a pedagógia főiskolai hallgatók számára.

A módszertani konferenciát Dr. Lipcsei Imre a Pedagógiai Kar dékánja nyitotta meg, majd Babák Mihály polgármester idézte fel iskolás emlékeit, azokat az éveket amikor a himnuszt tanulták. A város első embere utalást tett arra, hogy az elmúlt időkben mindent megtettek azért, hogy törpének érezzük magunkat, de mint mondta a himnusz alkalmas arra, hogy összefogjunk.

A megnyitó után Lindenbergerné dr Kardos Erzsébet főiskolai docens köszöntötte a győri, kaposvári, váci, kecskeméti s természetesen szarvasi hallgatókat, akik jelentkeztek a tanítási versenyre. A hallgatók a saját intézményükben készültek fel a tanítási órára, a versenytanításra, melyről 30 perces DVD felvételt kellett készíteniük, úgy hogy a megtartott óra előkészítéséről és folytatásáról is összegzést nyújtottak be.

A konferencia plenáris előadásokkal folytatódott. Sebestyénné Farka Ilona karnagy, először a himnusz zenéjének megszületéséről beszélt a megjelenteknek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2009. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect