Connect with us

Csabacsűd

Citeratáborban a csabacsűdi gyerekek

Citeratáborban a csabacsűdi diákok

Az idei nyáron hetedik alkalommal vettek részt a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola tanulói a békéscsabai citeratáborban, melyet a Csabai Szlovákok Szervezete és a Szlovák Kultúra Háza szervezett. Az immáron több évtizedre visszanyúló hagyomány lehetőséget nyújt a citerával való ismerkedéshez, a meglévő tudás bővítéséhez, a csoportos szlovák énekléshez.

A július 01-05. között megrendezett tábornak a békéscsabai Arany János Kollégium adott helyet, melynek termei és parkosított udvara igazán kellemes hetet biztosított kicsinek és nagynak egyaránt. A csabacsűdi iskolából kilenc tanuló vett részt a programon. Képességeik szerint több csoportban citeráztak a gyerekek. Az idei évben Szerbiából is érkeztek zenélés iránt nyitott kezdő citerások, akik könnyedén sajátították el a citerajáték alapjait. A csoportok szlovák gyermekdalokkal, Szarvas környéki szlovák népdalokkal, palásti dudanótákkal és csabai táncdallamokkal ismerkedhettek meg.

Szabadidőben hímzéssel, fonással, gyöngyfűzéssel foglalkoztak a diákok, de e mellett vidám tábortűzi tánc, koncert és fürdőzés tette feledhetetlenné a tábort.

Köszönjük a szervezőknek és az oktatóknak, hogy évről évre nagy odaadással lelkesítenek minket a citerajátékra és a szlovák népdalok megszerettetésére.

Kiemelt

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán) Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Csabacsűd

Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán) Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán)

Teljes az egyetértés a csabacsűdi testületben

Csabacsűd

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect