Connect with us

Csabacsűd

Citeratáborban a csabacsűdi gyerekek

Citeratáborban a csabacsűdi diákok

Az idei nyáron hetedik alkalommal vettek részt a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola tanulói a békéscsabai citeratáborban, melyet a Csabai Szlovákok Szervezete és a Szlovák Kultúra Háza szervezett. Az immáron több évtizedre visszanyúló hagyomány lehetőséget nyújt a citerával való ismerkedéshez, a meglévő tudás bővítéséhez, a csoportos szlovák énekléshez.

A július 01-05. között megrendezett tábornak a békéscsabai Arany János Kollégium adott helyet, melynek termei és parkosított udvara igazán kellemes hetet biztosított kicsinek és nagynak egyaránt. A csabacsűdi iskolából kilenc tanuló vett részt a programon. Képességeik szerint több csoportban citeráztak a gyerekek. Az idei évben Szerbiából is érkeztek zenélés iránt nyitott kezdő citerások, akik könnyedén sajátították el a citerajáték alapjait. A csoportok szlovák gyermekdalokkal, Szarvas környéki szlovák népdalokkal, palásti dudanótákkal és csabai táncdallamokkal ismerkedhettek meg.

Szabadidőben hímzéssel, fonással, gyöngyfűzéssel foglalkoztak a diákok, de e mellett vidám tábortűzi tánc, koncert és fürdőzés tette feledhetetlenné a tábort.

Köszönjük a szervezőknek és az oktatóknak, hogy évről évre nagy odaadással lelkesítenek minket a citerajátékra és a szlovák népdalok megszerettetésére.

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Kemencés ételeken keresztül őrzik a hagyományokat Csabacsűdön

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Megnyert mérkőzést engedtek el Csabacsűdön

Csabacsűd

Közel huszonnégy millió forintból újult meg a napközis konyha Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect