in , ,

Megint a suli vár

44 apróka első osztályos volt a főszereplője a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium vasárnap délután megtartott tanévnyitó ünnepségének. A tudás cseppjeit magukba szívni kész kisiskolások feszengve ültek a Cervinus Teátrum színpadán. Velük szemben, a nézőtéren ünneplőbe öltözött gyakorlott iskolások nyári élményeikkel zsúfolt morajlása hallattszott, ami arról árulkodott, hogy jó újra együtt. Ugyancsak erről szólt az énekkar tanév indító dala is, melyet az első sorból hallgathatott Babák Mihály polgármester, ifj. Skorka András járási hivatalvezető helyettes, Gombár Györgyné képviselő, Kitajkáné Szántai Mária és Mészáros Tünde a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium igazgatóságának vezetői, Darvas Sándor iskolarendőr, Frankó Pálné az iskola alapítványának kuratóriumi elnöke, Szigeti Erika nyugdíjas pedagógus, valamint a szülők választmányának csúcsa: Kincsesi Béla elnök és Bohák János alelnök.

Medvegy Pálné igazgatónő elmondta, hogy az őszanyó elmaradhatatlan érkezése a közoktatás szereplőinek munkát és iskolát jelent. Erdős Norbert kormánymegbízott tanévkezdő köszöntőleveléből kiderült, hogy a szeptember mind a gyerekeknek, mind a pedagógusoknak egyben visszatekintés a nyárra és a jövő tervezése is. Dankó Béla országgyűlési képviselő, Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, Dr. Štefan Daňo főkonzul, Földesi Zoltán tanácsnok és Mótyán Tibor elnök távolmaradásuk miatt üzenetben kívántak zökkenőmentes, szép és színes tanévet a 378 diáknak. Az igazgatónő megköszönte az E-On Hungária Csoport elsősökhöz eljuttatott hasznos ajándékát az ünnepi plénum előtt. Az iskola hetedikesei színpadi műsorukban arra tanították a kisebbeket, miként kell az iskoláskort túlélni. 10 pontból álló parancsolatuk humoros formában nyújtott eligazítást a kezdő nebulóknak.

Babák Mihály polgármester nagyanyai intelmeit osztotta meg az évnyitó közönségével. A bölcs asszony azt mondta az unokájának egykor, hogy a jókedvéről maga gondoskodjon, a rosszkedvéről majd mások fognak. A városvezető azt kívánta, hogy a szlovák iskola intézményében folyó munka is jókedvű legyen, hogy azt sikerek koronázzák júniusig.

-Maya –

Segítség az időseknek: enyhíteni a magányt, növelni a biztonságérzetet

Eötvös József nevét vette fel a csabacsűdi művelődési ház