Connect with us

Békésszentandrás

Kővel borítják István király útját

Kővel borítják István király útját

Békésszentandráson, az István király úton megkezdődött az útalap építése. Ottjártunkkor, csütörtökön délben a közmunkások éppen ebédidőre mentek el, így felvételünkön a lázas munka nem látszik ugyan, de annak nyomai már igen.

Sinka Imre polgármestertől megtudtuk, hogy a Szent László és a Rákóczi utca közötti, mintegy 300 méteres szakaszt teljes hosszban járhatóvá teszik. Hasonló technikával dolgoznak, mint korábban a Darabos utcában, azaz itt is a közmunkaprogram keretében összezúzott betontörmelék (zúzott kő) kerül majd az útalapba. A fejlesztéshez a lakosság is hozzájárult, ingatlanonként 15 ezer forinttal.

– A következő hét végéig el is készül az útalap, amelyet később, ha sikerül pályázati forrást szereznünk, szilárd burkolattal boríthatunk majd – mondta Sinka Imre. Hozzátette: az útalap-építési program folytatódik, a következő állomás a Madár utca. Az ottani lakosoknak már kézbesítették az erről szóló értesítést, s egyben arra kérték őket, hogy október 10-ig fizessék be a 15 ezer forintos hozzájárulást.

– Célunk, hogy minél több földes utcát télen, illetve esős időszakban is járhatóvá tegyünk. Ennek érdekében a következő évben is benyújtunk majd pályázatot a kőzúzás támogatására a Start mintaprogram keretében – mondta a polgármester.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: kajakkenusport.hu Fotó: kajakkenusport.hu

100% magyar, 10% szarvasi: Bemutatkozott a vb-re készülő magyar válogatott

Békésszentandrás

Fedett színpad a tizenharmadikra

Békésszentandrás

Tábor az összefogás és kézművesség jegyében

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

24 óra, 24 játékos, 114 snellparti

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect