in , ,

„Lágyan szól a kisharang…”

Adventi készülődésre vártuk a szülőket 2013. november 29-én délután. Célunk volt, hogy a bölcsődébe járó kisgyermekek számára is kézzelfoghatóvá tegyük az ünnepvárás hangulatát, és minél több alkalmat teremtsünk a közös élményszerzésre, az öröm átélésére, mely a készülődést áthatja.

A délutáni programot gyertyagyújtással nyitottuk meg. Egy gyertya világított a koszorúnkon, jelképezve az adventi várakozás megkezdését.

Az immár hagyományosan megtartott készülődést próbáltuk különlegessé tenni adventi dalok éneklésével, amit mi kisgyermeknevelők adtunk elő. A rövid kis versekből, dalokból álló műsorunkat minden jelenlévő gyermek és szülő meghatódással fogadta.

Az éneklés által megteremtett ünnepi hangulat csak fokozódott a délután következő részében, amikor is kézműves tevékenységekre volt lehetőség. A kisgyermeknevelők, és a szülők ötletei alapján karácsonyi dekorációk, és díszek készültek. A kivitelezésben ügyeltünk arra, hogy az „apró kezek” munkája is benne legyen az alkotásokban, ezzel sikerélményt biztosítva számukra.

Készült többek között karácsonyi angyalka tortapapírból, tésztából csillagok, térbeli fenyő hajtogatással, krepp fenyőág tobozzal, karácsonyfadíszek vasalható gyöngyből, és fenyőfa, madárka különböző papírtechnikákkal. Nagyon kedvelt volt a mézeskalács díszítés is.

A délután elsajátított technikákat kreatívan továbbgondolták, és az elkészült alkotásokat büszkén mutatták meg egymásnak. Úgy érezzük sikerrel zárult rendezvényünk, mivel a résztvevők lelkesen, aktívan, élvezettel munkálkodtak.

A készülődés ezzel a rendezvénnyel nem ért véget, új hagyományt próbálunk teremteni a folytatással. Csoportonként zajlik tovább az adventi várakozás. Hétvégenként újabb gyertyagyújtásra kerül sor, melyre szeretettel várjuk a szülőket is.

A bölcsőde dolgozói

A csónakos varrógéptől a sparheltig: szlovák emlékszoba Csabacsűdön

Déván jártunk az „Adventi koszorú vallásos versek” szavalóversenyén