in , , ,

Hatan pizsamában a vízparton

A Cervinus Fesztivál vasárnap este bemutatta Marc Camoletti: Hatan pizsamában című vígjátékát, a Játékszín produkciójában, amelynek június 27.-én volt az 50. előadása.

A történet szerint „Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard (Hajdu Steve) és neje, Jacqueline (Szőlőskei Tímea) vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert (Csonka András), aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte (Lévai Viktória), Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal (Fábián Anita), akit szintén Brigitte-nek hívnak. És ha mindez nem lenne elég, hamarosan beállít egy “pusszancsra” a szobalány férje (Barabás Kiss Zoltán) is.”

A történet mulatságosabbnál mulatságosabb helyzetek elé állítja elsősorban Robertet, de a két Brigittet is. A házigazda Bernard csípőből eszeli ki a nem várt fordulat utáni teendőket a három vendég számára. De a feleségét sem ejtették a fejére, aki kombinálni kezd. Két óra vidám, elegáns, szórakoztató játék a színpadon. Az előadás végig megmaradt a jó ízlés határain belül. A színészek nagyon jó játékkal bizonyították nem véletlen, hogy túl vannak az ötvenedik előadáson. A történet végéhez közeledve Hajdu Steve faarccal mondott egy nem várt mondatot a feleséget játszó Szőlőkei Tímeánk, aki, percekig nem bírt válaszolni a nevetéstől. Bár nem is nagyon tudott volna, mert a közönség is „vette az adást”.

Vidám nagyon jó játékot láthatott az, aki kiment vasárnap este a Cervinus Fesztiválra.

A díszletet Menczel Róbert tervezte, a jelmezket Kovács Ivett Alida álmodta meg, a gyönyörű estélyi ruhák Léber Barbara divattervező munkái voltak.

Az előadást Gálvölgyi János rendezte.

Nyaralás előtt nem árt tudni: utólag nem lehet érvényes e-matricát váltani

A windows, a Doors és Gates térben és időben találkoznak a szombati performanszon